Összefogásból jeles: adományokból újult meg a gyergyószentmiklósi Szende játszótér

Balázs Katalin 2018. október 22., 20:06

Nemcsak a tervezett csúszdát, hanem a Szende játszótér több elemét is sikerült felújítani Gyergyószentmiklós Bucsin lakónegyedében, ahol közösségi kezdeményezésre gyűjtöttek a munkálatokra. A megvalósítást az ötletgazda összegezte. 

A Szende játszótér megújult csúszdája. Sokan támogatták a megvalósítását Fotó: Balázs Katalin

Többször is írtunk már Gyergyószentmiklós Bucsin lakónegyedében lévő Szende játszótérről, a csúszdacserét célzó kezdeményezésről, illetve arról, hogy sok adakozó és számos segítő is a kezdeményező, Lovász Rita mellé állt. Az idei munkálatok befejeződtek, élménybeszámolót és számszerű elszámolást tett közzé az ötletgazda. Elmondta, nagy élmény volt számára megtapasztalni a segítőkészséget.

{A}

Az anyagi támogatás nemcsak onnan jött, ahonnan gondolta,

hiszen Csíkszék több településéről is adakoztak, s nem csak azok álltak az ügy mellé, akiknek hasznuk válhat a játszótérből. Továbbá nem gondolták, hogy összesen 49 család ad 15–200 lej közötti összeget, és a szükséges anyagok megvásárlásakor a vállalkozók is segítőkké lesznek.

Az összegyűjtött adományokból 250 lejnyi összeg maradt meg, amiből tavasszal még egyszer lefesthetjük a játszótéri elemeket

– áll a részletes beszámoló végén.

Fotó: Balázs Katalin

Lovász Rita megjegyezte, hogy ha valaki hasonló fába vágná a fejszéjét, van számára egy jó híre: egy cég támogatását ajánlotta fel a számukra, ám akkorra már beszerezték a szükséges anyagokat, de a vállalkozás vezetője ajánlatát nem vonta vissza, hanem újabb közösség hasonló ötletének felkarolásához biztosítja.