Hatgólos Gyergyói VSK-siker a Hargita megyei rangadón

Dobos László , Gergely Imre 2018. október 22., 13:24

Fölényes győzelmet aratott a Gyergyószentmiklósi VSK a Gyergyószárhegyi Bástya ellen vasárnap a Hargita megyei 4. Liga keleti csoportjának 8. fordulójában.

Nyolc gól esett a keleti csoport rangadóján Fotó: Gergely Imre

A gyergyószéki rangadó végeredménye 7–1 lett a szentmiklósiak javára. A hatgólos különbség kissé csalóka, hiszen összességében nem volt ilyen nagymértékű a szentmiklósi fölény.

A szárhegyiek nem csak a védekezéssel foglalkoztak, felvették a küzdelmet a házigazdával.

Szünetben 3–0 volt az állás, a második félidő közepén egy öngóllal nőtt a VSK előnye, majd megszületett a Bástya szépítő találata is. Végül az elfáradó szárhegyiek hibáit kihasználva növelte hétre góljai számát a VSK. A veterán Ilyés Róbert ismét mesterhármasig jutott.

Gyergyószentmiklós ezzel megerősítette vezető helyét a keleti csoportban.

Ehhez hozzájárult még az is, hogy csütörtökön, Csíkszentdomokoson a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a VSK 4–2-re nyert.

Csíkszentdomokos legyőzte a tavalyelőtti bajnok Maroshévíz együttesét Fotó: Pinti Attila

Nem volt meccs Csicsóban

Nem rendezték meg a Csicsói Ezüstfenyő–Csíkszentsimoni Szefite találkozót, mivel a hazai csapat nem fizette ki felhalmozódott adósságait a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) felé. A HMLE vezetőségétől megtudtuk, hogy a csicsói csapatnak az elmúlt idényből 1151 lej, az idei bajnokságból pedig több mint 4 ezer lej adóssága van. Ezek nagy része átigazolási díjakból, illetve büntetésekből gyűlt össze.

A domokosi találkozó nem volt indulatoktól mentes Fotó: Pinti Attila

Labdarúgó 4. Liga, keleti csoport, 8. forduló

Balánbányai Bányász–Csíkszentgyörgyi Fiság 3–0 (0–0),
gólszerzők: Ciprian Mitocaru (53. és 68. perc), Alex Cătărău (76.). Tudósított: Kecseti Pál.

Gyergyószentmiklósi VSK–Gyergyószárhegyi Bástya 7–1 (3–0),
gólszerzők: Ilyés Róbert (28., 42. és 72.), Andrei Țepeș (30.), Len Kristóf (64., öngól), Florin Cioată (77. – 11-esből) és Nagy Dénes (87.), illetve Len Attila (71.). Tudósított: Traian Stoian.

Csíkszentdomokosi SE–Maroshévízi Pro Mureșul 5–1 (2–0), gólszerzők: Mirel Drian (6. és 51.), Sorin Mareș (31.), Cătălin Tenchiu (67.) és Both Tamás (70.), illetve Cătălin Cotfas (47.). Tudósított: Papp Levente.

Csicsói Ezüstfenyő–Csíkszentsimoni Szefite 0–3 (játék nélkül).

A 6. fordulóból pótolták: Csíkszentdomokosi Garados–Gyergyószentmiklósi VSK 2–4 (0–3),
gólszerzők: Sorin Mereș (51.) és Mirel Drian (93.), illetve Andrei Țepeș (7. és 33.), Sándor Levente (25.) és Gergely Róbert (66.). Tudósított: Traian Stoian.

A következő forduló (október 27–28.) programja: Szárhegy–Szentdomokos, Szentsimon–Balánbánya és Csíkszentgyörgy–Gyergyószentmiklós. A Maroshévíz–Csicsó mérkőzésre csak akkor kerül sor, ha a csicsói együttes kifizeti adósságait.

{S1}