Elpáholta szomszédját a Sepsi SIC

Sánta Imre , Horváth Bálint Ottó 2018. október 22., 10:24

Nagyarányú győzelmet aratott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC a vendég Brassói Olimpia ellen a női kosárlabda-bajnokság 3. fordulójában. A Marosvásárhelyi VSK elszenvedte első vereségét a B értékcsoportban.

Mind a négy negyedet megnyerte a Sepsi SIC Fotó: Sánta Imre

Már a szombati találkozó első perceiben megmutatkozott, hogy nem egy súlycsoportba tartozik a két együttes, hiszen a zöld-fehérek egy 14–0-s sorozattal indítottak. A vendégek csaknem négy perc elteltével szerezték első pontjaikat Warthen révén, de Whitted és Gödri-Părău hárompontosaival tovább nőtt a címvédő előnye (24–6). Slamová és Solopova is pontosan céloztak,

így az első tíz perc a zöld-fehérek tizenkilenc pontos előnyével zárult (30–11).

A folytatásban Zoran Mikes lehetőséget adott a cserejátékosoknak is, akik szintén jól szálltak be a mérkőzésbe, Solopova egymás után kétszer is távolról talált a gyűrűbe, amivel tovább nőtt a két csapat közötti különbség (40–19). Ekkor vendégoldalon Podar és Arsenic pillanatai következtek,

és eredményes játékuknak köszönhetően valamelyest faragtak hátrányukból a barcaságiak (42–27).

Nem tétlenkedtek azonban a zöld-fehérek sem, Pašić és Higgins kapták el a fonalat, így hamarosan ismét tetemes előnnyel vezetett a Sepsi SIC (57–31).

Fotó: Sánta Imre

Szünet után sem változott a játék képe, nagy fölényben játszott a címvédő, Slamova és Higgins szórták a pontokat, amire a vendégek csak néha-néha tudtak válaszolni, és ennek megfelelően tovább duzzadt a zöld-fehérek előnye (78–41). Az utolsó tíz percben kiegyensúlyozottabb küzdelem zajlott, hiszen a háromszékiek tartalékolták erejüket,

és Mikes játékba küldte fiatal, tapasztalat nélküli játékosait is.

Ennek ellenére a záró negyedet is a hazaiak nyerték két ponttal, kialakítva a találkozó végeredményét: 96–57.

A zöld-fehérek a héten megkezdik szereplésüket az Európa Kupa küzdelemsorozatában, csütörtökön este 7 órakor az orosz WBC Jenyiszej csapatát fogadják a Sepsi Arénában, majd a bajnokság 4. fordulójában a Kolozsvári U vendégeként lépnek pályára. Ez utóbbi mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, A csoport, 3. forduló:
Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna, 1500 néző
Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC–Brassói Olimpia 96–57 (30–11, 27–20, 21–10, 18–16)
Sepsi SIC: Slamová 18 (2x3), Higgins 17, Whitted 16 (1x3), Gödri-Părău 7 (1x3), Ghizilă 5 (1x3). Cserék: Pašić 9, Solopova 8 (2x3), Demeter 8, Șipoș 4 (1x3), Kovács 2, Jankó 2, Ioachim. Edző: Zoran Mikes.
Brassó: Podar 23 (4x3), Arsenic 11, Warthen 4, Bartee 4, Ferenczi 2. Cserék: Al Ash Hab 11, Szmutku 2, Crasnic, Pešović, Filip. Edző: Dan Calancea.
Játékvezetők: Alexandru Ivan, Vlad Potra, Lavinia Gheorghe.

Először kaptak ki a bajnokságban

Elszenvedte első vereségét a női kosárlabda Nemzeti Liga B értékcsoportjában a Marosvásárhelyi VSK. Ionel Brustur edző tanítványai a Nagyváradi VSK vendégeként maradtak alul. A bajnokság negyedik fordulójában lejátszott találkozón jobban kezdtek a vásárhelyiek, előnyüket azonban csak rövid ideig tudták megtartani. A második negyed elejétől ugyanis hátrányba kerültek, és futottak az eredmény után.

A húzóember Robinson pontjai sem voltak elegendők a vereség elkerüléséhez Fotó: Haáz Vince

A VSK-nak mégis sikerült egyenlítenie, sőt a vezetést is átvette, az utolsó percekben viszont a házigazdák ismét elhúztak, és öt ponttal nyertek.

Két győzelem után kaptak ki a vásárhelyiek a bajnokságban. A folytatásban jövő hétfőn 18 órától bepótolják az első fordulóból elmaradt mérkőzést a CSM Alexandria ellen. 

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, B értékcsoport, 4. forduló:
Nagyváradi VSK–Marosvásárhelyi VSK 58–53 (8–11, 20–13, 14–15, 16–14). A vásárhelyiek pontszerzői: Robinson 20 (1), Badi 15 (1), Mészáros 12, Plăvițu 2, Voica, Radu. Játszott még: Maxim, Ignat, Feiseș, Bobar. Bukaresti Agronomia–Bukaresti Rapid 60–59.