Súlyosan megsérült a nyerges vontatóval ütköző, majd szalagkorlátnak csapódó autó vezetője

Székelyhon 2018. október 19., 21:32

Félpótkocsis teherautóval ütközött egy Opel péntek délután az E578 jelzésű európai és a 125-ös számú megyei út találkozásánál, Csíkszentdomokoson. Utóbbi vezetője a roncsok közé szorult, kiszabadítása után a mentőszolgálat súlyos állapotban szállította kórházba.

Fotó: Pinti Attila

A Csíkszentdomokoson, a balánbányai eltérőnél történt balesetben az Opel Combo típusú személyautóban utazó két fiatal, egy férfi és egy nő sérült meg, a Gorj megyei rendszámú tehergépkocsi vezetője karcolások nélkül megúszta az ütközést. Az Opel 22 éves vezetőjét a mentőszolgálat diszpécserének tájékoztatása szerint többszörös sérüléssel, súlyos fejtraumával szállították a csíkszeredai kórház sürgősségi betegellátó egységébe (UPU), miután a tűzoltóság műszaki mentői kiszabadították a szalagkorlátnak szorult autóból.

Fotó: Pinti Attila

Az anyósülésen utazó, szintén 22 éves nő is többszörösen sérült, de kórházba szállításakor eszméleténél volt, kommunikált a mentősökkel – tudtuk meg.

Fotó: Pinti Attila

A helyszínelés idejére a rendőrök félsávos útlezárást vezettek be, illetve a kisebb autókat elterelték Csíkszenttamás, valamint Csíkszentdomokos központja irányába.

Fotó: Pinti Attila

Nem adott elsőbbséget

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője, Incze Miklós a baleset körülményeit vizsgáló helyszínelés elsődleges eredményeit ismertetve elmondta, a személyautó 22 éves salamási sofőrje, S. R. Balánbánya felől a 125-ös számú megyei úton haladva, az európai úthoz érve nem adott elsőbbséget a főútvonalon Csíkszereda irányából közlekedő, 29 éves gödemesterházi (Maros megye) M. O. I. vezette nyerges vontatónak. A salamási fiatal mellett a 22 éves csíkszentdomokosi A. A. H. utazott az Opelben. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folytatják a vizsgálatokat.

{A}