A hajrában kapott ki az SZFC

Zátyi Tibor 2018. október 19., 18:23

Gödörbe került a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Ligában, a 9. fordulóban hazai pályán, az utolsó percekben kapott góllal maradt alul a Barcarozsnyói Olimpic Cetatéval szemben.

Fotó: Barabás Ákos

Pénteken délután kevesen voltak kíváncsiak a találkozóra, nagyjából százötvenen ültek a sétatéri stadion lelátóján. A meccs előtt egy perces néma csenddel megemlékeztek a 2004-es korosztályú csapat elhunyt játékosáról, Pál Rolandról.

Az első félidőben főleg a középpályán zajlott a játék, kevés helyzet adódott, egyik kapu sem forgott igazán veszélyben. A labda többet volt a hazai együttesnél,

ám a jó védelmükről ismert vendégek minden próbálkozást blokkoltak.

Fotó: Barabás Ákos

Térfélcsere után felélénkült a játék, jöttek is a helyzetek, az elsőnél Tudosénak kellett óriásit védenie a barcarozsnyói támadóval szemben. Az SZFC részéről előbb Locotuș állt közel a gólhoz, szabadrúgása kevéssel zúgott el a keresztléc felett, majd egy szögletet követően Cucuruzan bólintott mellé. Beszorította ellenfelét a házigazda, ám jól kontráztak a vendégek, és ők is nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagytak ki.

A hajrában hazai részről Bálint fejelt ziccerben mellé, majd Csifó távoli lövését védte a kapus.

A mindent eldöntő gól ezután született, egy újabb ellentámadás végén cikázott át a hazai védelmen Maniean és egy lapos lövéssel legyőzte Tudosét.

Fotó: Barabás Ákos

A hosszabbítás utolsó percében még volt egy esély az egyenlítésre, ám Locotuș szabadrúgása ezúttal is elkerülte a kaput.

Labdarúgó 3. Liga, 9. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–1 (0–0),
gólszerző Maniean (87.).
SZFC: Tudose – Musea, Mintaș, Bolozan, Locotuș, Györgydeák (Cucuruzan, 50.), Tankó, Chifu, Stăncuțu (Péter, 70.), Csifó, Bálint.

További eredmények:
Marosvásárhelyi MSE–FK Csíkszereda 0–0
Besztercei Gloria–Tordai Arieșul 1–2
Dési Unirea–Szászrégeni Avântul 1–1
Kolozsvári CFR II.–Szászhermányi FC 2–1
Szombaton 15 órától:
Nagybányai Minaur–Kolozsvári Sănătatea
Radnóti SK–Tasnádi Unirea
Lénárdfalvi Comuna–Medgyesi Gaz Metan II.

{S1}