Kimaradt helyzetek, az FK döntetlent játszott Marosvásárhelyen

Horváth Bálint Ottó 2018. október 19., 18:02

Gól nélküli döntetlennel ért véget a Marosvásárhelyi MSE és az FK Csíkszereda találkozója. A házigazda vásárhelyiek öt mérkőzés után szereztek újra pontot, míg a vendég csíkiak elveszíthetik éllovas helyüket.

Fotó: Haáz Vince

Nagyjából ötszáz néző látogatott ki pénteken kora délután a Sziget utcai stadionba. A harmadosztályos labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában rendezett mérkőzésen

a várakozások szerint az esélyesebb vendégek irányították a játékot.

A vásárhelyiek inkább a védekezésükre figyeltek, és az ellentámadások mellett szabadrúgások után tudtak az ellenfél kapuja elé kerülni.

Fotó: Haáz Vince

Az első félidőben az FK-tól Magyari Szilárd lövései jelentették a legnagyobb veszélyt, majd térfélcsere után a Csegőldi Ottó révén újabb lehetőséget hagytak ki.

Ezután viszont már az MSE járt közelebb a gólhoz, egy szabadrúgásnál Rareș Ruja néhány méterről mellé fejelt, és kihagyta csapata legnagyobb helyzetét.

Aztán a hajrában felerősödtek a csíki támadások, de Fabio Nascimento és Györgyi Artúr lövéseit védte a vásárhelyiek kapusa, Molnár Dávid, aki ezzel megmentette csapatát.

Fotó: Haáz Vince

A csoport egyik legerősebb együttesével szemben elért döntetlennel az MSE öt vereség után szerzett ismét pontot.

A forduló előtt még listavezető FK viszont ismét botlott, és elveszítheti az első helyet,

ha szombaton riválisai, a Lénárdfalvi Comuna vagy a Nagybányai Minaur megnyerik hazai meccseiket.

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „Egy újabb gyenge mérkőzést játszottunk, úgy tűnik, nem tudtuk összeszedni magunkat, nem találunk önmagunkra. Visszanéztük felvételről, az első félidőben volt egy szabályos gólunk, amit – sajnos – les címen nem adtak meg a játékvezetők. A legnagyobb probléma középtől felfele, a támadójátékunkban van, nem tudtunk eléggé veszélyesek lenni az ellenfél kapujára”.

A következő fordulóban, pénteken az FK Csíkszereda a Medgyesi Gaz Metan II.-t fogadja, míg az MSE ismét hazai pályán játszik, a Besztercei Gloriát fogadja.

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 9. forduló:
Marosvásárhelyi MSE–FK Csíkszereda 0–0
MSE: Molnár – Mihály, Bucur, Szilágyi, Papp, Ungur, Moldován, Dudás (Totó, 82.), Borbély, Tamás (Deteșan, 73.), Ruja. Edző: Fehér Csaba
FK: Somogyi – Majzik, Mitra, Nascimento, Vizi (Bajkó, 74.), Veres, Edrer, Jebari, Nagy (Pál, 81.), Csegőldi, Magyari (Györgyi, 56.). Edző: Valentin Suciu
Vezették: Narcis Bodocan, Bogdan Pojar, Alin Mureșan (mind Kolozsvár)

További eredmények:
Székelyudvarhelyi FC–Barcarozsnyói Cetate 0–1
Besztercei Gloria–Tordai Arieșul 1–2
Dési Unirea–Szászrégeni Avântul 1–1
Kolozsvári CFR II.–Szászhermányi FC 2–1
Szombaton 15 órától:
Nagybányai Minaur–Kolozsvári Sănătatea
Radnóti SK–Tasnádi Unirea
Lénárdfalvi Comuna–Medgyesi Gaz Metan II.

{S1}