Ideje beindítani az udvarhelyi gólgyártást

Zátyi Tibor 2018. október 18., 17:15

Két mérkőzése nem ízlelte meg, milyen a gólszerzés. Ezt a negatív sorozatot saját közönsége előtt szakítaná meg a székelyudvarhelyi focicsapat.

A hazai diadal szinte kötelező Fotó: Barabás Ákos

A Barcarozsnyói Olimpic Cetate látogat a Székelyudvarhelyi FC-hez a labdarúgó 3. Liga 9. fordulójában, a mérkőzés péntek délután három órakor kezdődik a sétatéri stadionban. Az SZFC a Brassó megyeiek ellen szakítaná meg a rossz hazai sorozatát.

A vendégek a hetedikek a táblázaton, védelme az egyik legjobb a bajnokságban, mindössze hét gólt kapott eddig (ebből négyet az FK Csíkszereda vállalt). Támadásban viszont utolsó előttiek, nyolc meccsen csupán hatszor zörgették meg az ellenfelek hálóját, ám ez is elég volt ahhoz, hogy tizenhárom pontot gyűjtsenek.

Ideje gólt rúgjunk, két meccse nem találtunk be az ellenfél kapujába. Rengeteg helyzetet kihagytunk, remélem, otthon pótoljuk a hiányt. Nem vár könnyű csata ránk, Barcarozsnyónál a védekezésen van a hangsúly, taktikájuk a kontratámadásokra van kihegyezve. A legutóbbi két hazai meccsünk gyengére sikeredett, itt az ideje, hogy a fiúk felébredjenek, és végre itthon tartsuk a három pontot”

– mondta Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

{A}

Péter Mózes személyes okok miatt hiányzik, míg Locotus Miklós és Györgydeák Apor is sérüléssel bajlódik, játékuk kérdéses.

Megemlékeznek az elhunyt játékosról

Gyűjtést szervez az SZFC a múlt héten tragikus hirtelenséggel elhunyt Pál Roland családjának megsegítésére. A fiatal labdarúgó a klub 2004-es korosztályos csapatnak volt a tagja, a Barcarozsnyó elleni mérkőzés teljes bevételét a családjának adományozzák. Ezért a klub vezetősége felhívja a szurkolók figyelmét, hogy minél többen jöjjenek el a mérkőzésre, hogy közösen emlékezzenek a 14 évesen elhunyt labdarúgóra.

Labdarúgó 3. Liga, 9. forduló:

Pénteken 15 órától Székelyudvarhelyi FC–Barcarozsnyói Olimpic, Marosvásárhelyi MSE–FK Csíkszereda, Besztercei Gloria–Tordai Arieșul, Dési Unirea–Szászrégeni Avântul, Kolozsvári CFR II.–Szászhermány, szombaton 15 órától Nagybányai Minaur–Kolozsvári Sănătatea, Radnóti SK–Tasnádi Unirea, Lénárdfalva–Medgyesi Gaz Metan II.

{S1}