Bizonyításvágy hajtja az FK Csíkszeredát

Dobos László 2018. október 18., 18:05

Pontokért megy Marosvásárhelyre az FK Csíkszereda. A listavezető nem botolhat, miután a legutóbbi hazai mérkőzésen alulmaradt a szintén feljutásra pályázó ellenlábassal szemben.

Győzelemmel térne haza Fotó: Gábos Albin

Pénteken a labdarúgó 3. Liga 5. csoportjában az FK Csíkszereda a Marosvásárhelyi MSE otthonában lép pályára. Mindkét együttesnek nagyon fontos párharc: a házigazdák a kiesés ellen harcolnak, a vendégek pedig a csoportelsőségüket szeretnék megerősíteni.

„Győzni szeretnénk Marosvásárhelyen, a három pontért utazunk. Be szeretnénk bizonyítani, hogy a múlt fordulóban elszenvedett hazai verség csak félrelépés volt, akkor egy rossz napot fogtunk ki. Meg szeretnénk mutatni, hogy sokkal többre vagyunk képesek” – mondta el az elutazás előtt Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője.

{A}

A szakembertől megtudtuk, hogy Hodgyai László és Csűrös Attila nem épült fel sérüléséből, de a többi, az utóbbi időben sérüléssel küszködő csíki játékos szerepeltetéséről is csak a mérkőzés előtt hoznak döntést, a csapat orvosával konzultálva.

Az MSE edzője, Fehér Csaba úgy nyilatkozott, tisztában vannak azzal, hogy a mezőny legerősebb csapatával találkoznak, szeretnék a legtöbbet kihozni ebből a mérkőzésből.

Tisztességes ellenfele akarunk lenni Csíkszeredának, mivel továbbra is több sérült játékosunk van, nem lesz egyszerű dolgunk, viszont egyértelműen az a célunk, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk

– közölte a szakvezető. Hozzátette, a játékosai felkészültek, azonban a napi forma dönt arról, hogy milyen eredményt tudnak elérni.    

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 9. forduló

Pénteken: Marosvásárhelyi SE–FK Csíkszereda, Székelyudvarhelyi FC–Barcarozsnyói Cetate, Besztercei Gloria–Tordai Arieșul, Dési Unirea–Szászrégeni Avântul és Kolozsvári CFR II. csapata–Szászhermáni FC. Szombaton: Nagybányai Minaur–Kolozsvári Sănătatea, Radnóti SK–Tasnádi Unirea és Lénárdfalvi AFC Comunal–Medgyesi Gaz Metan II. csapata. Egységes kezdési időpont: 15 óra.

{S1}