Nagy lépést tettek a továbbjutás felé a vásárhelyi kosarasok

Horváth Bálint Ottó 2018. október 17., 20:16

Harmincpontos különbséggel nyert a CSM Focșani otthonában a Marosvásárhelyi VSK a férfi kosárlabda Román Kupa második fordulójának első mérkőzésén.

Eddig megállíthatatlan a vásárhelyi csapat. Sorra nyeri mérkőzéseit a bajnokságban és a kupasorozatban is Fotó: Haáz Vince

A szerda esti összecsapáson George Trif edző legénysége az első negyed közepétől vezetett, szünetre kilencpontos előnyt dolgozott ki. Ekkor még teljesen nyílt volt a küzdelem, de aztán a vásárhelyiek sebességet váltottak a harmadik negyedben, amikor 32 pontot szereztek.

Ezzel gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést, és valószínű, hogy a párharcot is. 

A VSK sikeréhez hozzájárult az is, hogy pontosan kétszer annyi lepattanót gyűjtöttek be, mint a hazaiak, szám szerint 44-et, valamint a kétpontos és a távoli dobások terén is hatékonyabban teljesítettek.

{A}

Ezen mutatókkal a vásárhelyiek ellensúlyozták azt a 17 eladott labdát, amelyet nem engedhetnek meg maguknak.

Mindenesetre fölényes győzelmével a VSK fél lábbal a következő körben tudhatja magát. A visszavágót jövő héten rendezik.

Addig azonban az együttes újabb idegenbeli mérkőzést játszik, pénteken 20.30-tól a Bukaresti Agronomia vendége lesz a bajnokság C értékcsoportjának harmadik fordulójában.

Férfi kosárlabda, Román Kupa, 2. forduló, odavágó:
CSM Focșani–Marosvásárhelyi VSK 64–94 (15–22, 19–21, 9–32, 21–19)
A VSK pontszerzői: Martinic 21 (3), Kalve 20 (1), Engi-Rosenfeld 14 (4), Sánta 13 (1), Borșa 10, Onea 7 (1), Bölöni 5 (1), Kilyén 2, Ștețca 2. Játszott még: Costasuc

További eredmények:
CSO Voluntari–Medgyesi VSK 95–80
Máramarosszigeti VSK–Cuza Sport Brăila 84–72
A Zsilvásárhelyi ACS–Konstancai Athletic találkozót csütörtökön játsszák.