Orosz válogatott csatárt igazolt a Sportklub

Pál Gábor 2018. október 17., 18:13

Tapasztalt játékossal erősített a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A kék-fehérek egy orosz válogatott csatár játékjogát szerezték meg – tájékoztatott szerda délután a klub.

Mihnov számos kemény együttest erősített Fotó: Andrej Basevics • Forrás: Facebook

A 36 éves Alekszej Mihnov összesen negyvenhárom alkalommal öltötte magára az orosz nemzeti jégkorongcsapat mezét.

Ukrajna fővárosában, Kijevben született, és kettős állampolgársággal rendelkezik. Megfordult több nagy orosz együttesnél, így például a Lokomotiv Jaroszlavban, de kipróbálta magát az észak-amerikai bajnokságban is.

{A}

„Tapasztalt, remek fizikai adottságokkal rendelkező, ponterős jégkorongozó.
Karrierje nagy részét a Lokomotiv Jaroszlavban töltötte, innen draftolták az első körben az NHL-be. Rövid észak amerikai kitérő után folyamatosan a KHL-ben játszott.

Andrej Taratuhinnal együtt szerepelt az orosz válogatottban világbajnokságon, ahol hat pontot szerzett.

KHL-es karrierje során nyolcvannégy play-off meccset gyűjtött össze, a legutóbbi idényben ő volt a Jekatyerinburg csapatkapitánya. Az idei szezont a Nyeftyehimik Nyizsnyekamszkban kezdte, innen érkezik a Csíkszeredai Sportklub kötelékébe” – írja közleményében a csíki együttes.

A Sportklub ugyanakkor a tájékoztatójában kiemeli:

Célunk továbbra is ugyanaz: mindent meg akarunk nyerni!

Megtudtuk, Mihnov már a Sportklub következő kiszállásán csatlakozik a csapathoz, így ott lesz vasárnapi, Hokiklub Budapest elleni meccsen. Két nappal korábban a csíkiak a Debreceni EAC vendégei lesznek az Erste Ligában.

Az Erste Liga programja

Péntek: Brassó–Vasas (18.30), GYHK–Fehérvár (18.30), Debrecen–Sportklub (19), Dunaújváros–Vienna II. (19), Újpest–Hokiklub (19).
Vasárnap: Brassó–Fehérvár (17), Gyergyói HK–Vasas (18.30), Vienna II.–Újpest (18.50), Debrecen–Ferencváros (19.30), Hokiklub–Sportklub (19.40).
Hétfő: Ferencváros–Sportklub (21).