Egy félidőt bírta Kolozsváron a Vasas Femina

Zátyi Tibor 2018. október 17., 17:22

Elszenvedte idénybeli második vereséget a Székelyudvarhelyi Vasas Femina, a női labdarúgó 1. Liga 6. fordulójában, szerdán délután a Kolozsvári Olimpia vendégeként maradt alul.

A nagyobb tapasztalat döntött. Archív Fotó: Barabás Ákos

Szinte kiváló első félidőt játszott a Vasas Femina, a 40. percig egyenlő ellenfele volt a címvédőnek, helyzeteket is kialakított, betalálni azonban nem tudott. A játékrész hajrájára aztán kissé lankadt a figyelem, és a házigazdák két gólt szerezve kényelmes előnybe kerültek.

A hirtelen jött hátrány megfogta a lányokat, akik a második félidő elején újabb gólt kaptak.

A negyedik kolozsvári találat után visszaesett a mérkőzés tempója, több gól nem esett, az Olimpia 4–0-ra nyert.

„Jó első félidőt játszottunk, kár, hogy a végén figyelmetlenségből két gólt is kaptunk. Ez rányomta bélyegét a játékunkra. A mezőnyben domináltak a kolozsváriak,

de nem fociztak le minket a pályáról, tetszett a lányok jó hozzáállása

– összegzett Székely János edző.

Ez volt a csapat idei második veresége, az előző fordulóban, szombaton a Bukaresti Fair Play vendégeként maradt alul 4–3-ra.

Legközelebb két hét múlva játszik a Vasas Femina, október 31-én, szerdán pótolják a 4. fordulóból elhalasztott, Borgóprundi Heniu elleni hazai mérkőzést.

Női labdarúgó 1. Liga, 6. forduló:
Kolozsvári Olimpia–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 4–0 (2–0).
Vasas Femina: Kajtár – Geréd, Kis, Szász, Barabási, Colesnicenco, Benő, Vlădulescu (Dávid, 80.), Marinescu (Mitri, 68.), Țabur, Panova (Krall, 85.).

{S1}