Kiesett a Szejke SK a kupasorozatból

Zátyi Tibor 2018. október 17., 14:06

Búcsúzott a férfi kézilabda Román Kupától a Székelyudvarhelyi Szejke SK, szerdán délben öt góllal maradt alul az ugyancsak másodosztályos CS Universitatea Craiova otthonában.

A kék-fehér mezes hazaiak nyolc góllal is vezettek, végül öt lett a különbség Fotó: Szejke SK

Az udvarhelyi csapat játékát rengeteg hiba hátráltatta, a fiúk számtalan labdát eladtak, az ellenfél pedig élt is a lehetőséggel, az első perctől az utolsóig vezetett.

A rossz passzok ellenére többször is visszakapaszkodott a Szejke SK, ám egyszer sem tudott egyenlíteni, a hazaiakat hatszor a kapufa is kisegítette. A szünetben 18–15-re vezetett Craiova.

Térfélcserét követően folyamatosan ellépett a CSU, a 46. percben már nyolc góllal vezetett (29–21).

Innen huszáros hajrába kezdett a Szejke SK, az 58. percben már csak három volt a hátránya, azonban jöttek az újabb hibák, a házigazda pedig eldöntötte a mérkőzést, 36–31-re nyert Craiova, és továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

{A}

Legközelebb vasárnap 18 órakor játszik az udvarhelyi együttes, a Nagybányai Minaur II. csapatát fogadja a városi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda, Román Kupa, legjobb 32, eredmény:
CS Universitatea Craiova–Székelyudvarhelyi Szejke SK 36–31 (18–15),
a vendégek gólszerzői: Fekete 8, Buguleț 5, Daninfeld 4, Kónya, Tăuțean, Kopacz 3–3, Komporály 2, Pál, Szász, Jére 1–1. Játszott még Orbán Sz., Jobb – Lázár.
Kiállítások: 8, illetve 4 perc.
Hétméteresek: 0/0, illetve 3/3.