Egyoldalú meccsen csak három gólt rúgott az Imperial Wet

Dobos László 2018. október 16., 22:42

Megdolgozott a három pontért kedden este hazai pályán a Csíkszeredai Imperial Wet a román teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának 5. fordulójában. Bár a csíkiak szinte mindvégig támadtak, csak 3–0-ra tudták legyőzni a jászvásári együttest.

Fotó: Pinti Attila

Kilenc perc késéssel kezdődött el a találkozó, melyre közel 500 néző gyűlt össze az Erőss Zsolt Arénába. Az első félidőben a vendégek mindössze három támadást tudtak összehozni, de egyik sem jelentett veszélyt a csíki kapura.

A másik oldalon az Imperial Wet folyamatosan támadott, szebbnél szebb akciókat alakított ki, sokat lőtt kapura, de gólt csak egyszer sikerült szerezni: a 15. percben Szőcs László közelről a hosszú sarokba helyezte a labdát (1–0).

Fotó: Pinti Attila

Szünet után folytatódtak a hazai támadások, a Poli védelme pedig hárított szinte mindent, tapasztalt kapusuk, Ion Grigoraș bravúrt bravúrra halmozott.

Közben a vendégek ellentámadásokkal próbálkoztak, Dospinescu, az Imperial Wet hálóőre két alkalommal is szögletre mentett.

A második félidő közepén, a 30. percben megszületett a második csíki gól, egy szép összjáték végén ismét Szőcs László volt eredményes (2–0).

Fotó: Pinti Attila

Ezután kitámadtak a vendégek, az utolsó négy percben a vészkapusos taktikával is próbálkoztak, de rendszeresen labdát veszítettek, és a 38. percben a kapusuk vissza kellett térjen a pályára.

Ekkor egy újabb csíki támadás zárult góllal, sokpasszos akció végén Bogdan Covaci lábáról kerül a kapuba a labda (3–0). Ez maradt a végeredmény.

{A}

Az Imperial Wet a következő fordulóban (október 21.) Kolozsváron vendégszerepel, majd október 24-én Temesvárra utazik, a Béga-parti városban bepótolja a bajnok Informatica elleni 4. fordulós mérkőzést.

Teremlabdarúgás, 1. Liga, 5. forduló:
Csíkszeredai Imperial Wet–Jászvásári Futsal Poli 3–0 (1–0),
gólszerzők: Szőcs László (15. és 30. perc), Bogdan Covaci (38.).
Imperial Wet: Gică Dospinescu – Bogdan Covaci, Szőcs László, Alvaro, Florin Matei. Cserék: Paltán Roland (kapus), Duque, Bermusel, Tankó Levente, Dobri Norbert és Cristian Matei. Vezetőedző: Cosmin Gherman.

További mérkőzések:
FK Székelyudvarhely–Temesvári Informatica 5–7
Dunărea Călărași–Kolozsvári Clujana 20–1 (6–0)
Gloria Buzău–Bukovina Vicov 4–2 (2–0)
Galaci United–Dévai Autobergamo 5–3 (2–2)
A 4. fordulóból elhalasztott Temesvár–Csíkszereda meccset október 24-én 18 órától pótolják be.

{S1}