Majdnem összejött az udvarhelyi bravúr a címvédő ellen

Pál Gábor 2018. október 16., 20:19

Rendkívül izgalmas meccsen maradt alul a Futsal Klub Székelyudvarhely a címvédővel szemben. Jakab Zoltán tanítványai két góllal kaptak ki otthon a Temesvári Informaticától a teremlabdarúgó 1. Liga 5. fordulójában. 

Fotó: Barabás Ákos

Körülbelül ötszáz néző ült a lelátókon a meccs kezdetén. Jobban indítottak a Grigoraș – Csala, Csoma, Mánya, Miklós sorral pályára lépő hazaiak, az első másfél percben öt lövéssel is veszélyeztették az ellenfél kapuját.

A lendületesebben játszó udvarhelyiek támadásai az 5. percben góllá értek, egy ellentámadásnál Kedei passzolt az üresen maradt Hadnagy elé, akinek lövésébe még beleért Vlad Iancu kapus, de csak a hálóba tudta tolni a labdát.

Fotó: Barabás Ákos

Alapemberük, Sávio Valadares nélkül érkeztek a székely városba a temesváriak, a honosított teremfocis lesérült az Informatica utolsó Bajnokok Ligája-meccsén.

Régi-új arcot is felfedezhettünk az FK soraiban, Grigoraș mellett Réti Norbert is felöltötte a kapusmezt. Az első meccsen még nem játszott, de valószínűleg a későbbiekben szükség lesz a képességeire.

Fotó: Barabás Ákos

Fél perc alatt fordítottak

Az első számú hálóőr nagyon jól állta a sarat, egészen a 12. percig, amikor egyenlítettek a temesváriak: az ukrán Gyenyisz Ovszjanyikov talált be. Nem sokkal később viszont Mimi Stoica is eredményes volt, így a vendégek átvették a vezetést (1–2).

Szünet előtt még egyet rúgtak a Béga-partiak, Ovszjanyikov ismét jól helyezkedett, és Grigoraș mellett a hálóba helyezte a játékszert (1–3).

{P12}

Térfélcsere után már a temesváriak indítottak határozottabban, az ukrán megszerezte harmadik gólját (1–4).

Udvarhelyi percek következtek, pontosabban Hadnagy István pillanatai, aki alig húsz másodperc alatt két szép találattal egyre faragta a hazaiak hátrányát (3–4).

Megélénkültek a szurkolók is, hangos biztatással kérték az egyenlítő gólt. Ovszjanyikov csillapította le a kedélyeket, a 29. percben negyedszer is betalált, majd Araujo is túljárt Grigoraș eszén (3–6).

{A}

A 31. percben vészkapusos taktikára váltott az FK, Mánya vette fel a megkülönböztető mezt. Bejött a módszer, Szécsi Barna gyorsan csökkentette a különbséget, majd Csala Zsolt visszahozta a hazai együttes reményeit (5–6).

{P13}

Időközben viszont az FK összegyűjött öt szabálytalankodást, emiatt óvatosan kellett játsszon. A végén mindent egy lapra feltéve támadtak a hazaiak, de elmaradt az egyenlítés. Néhány másodperccel az utolsó sípszó előtt még egy gólt kaptak, így kettővel nyert a címvédő Informatica.

Az udvarhelyi vereség ellenére egy nagyon jó meccset láthattak az FK-szurkolók, kedvenc csapatuk a találkozó végéig partiban maradt, de nem volt szerencséjük.

A következő fordulóban, hétfőn ismét hazai pályán játszik az FK, 18 órakor a Galaci United csapatát fogadja.

Teremlabdarúgás, 1. Liga, 5. forduló:
FK Székelyudvarhely–Temesvári Informatica 5–7 (1–3),
gólszerzők: Hadnagy (5., 26., 26.), Szécsi (32.), Csala (34.), illetve Ovszianyikov (12., 20., 21., 29., 40.), Mimi Stoica (13.), Daniel Araujo (31.).
FK: Grigoraș – Csala, Csoma, Mánya, Miklós. Játszott még: Kedei, Szőcs, Bálint, Hadnagy, Gálfi, Boda. Csere: Tifán.

További mérkőzések:
Dunărea Călărași–Kolozsvári Clujana 20–1 (6–0)
Gloria Buzău–Bukovina Vicov 4–2 (2–0)
Galaci United–Dévai Autobergamo 5–3 (2–2)
Csíkszeredai Imperial Wet–Jászvásári Futsal Poli – kedd, 20 óra.
A 4. fordulóból elhalasztott Temesvár–Csíkszereda meccset október 24-én 18 órától pótolják.

{S1}