Utakat aszfaltoznak, járdákat javítanak Székelyudvarhely-szerte

Kovács Eszter 2018. október 17., 15:19

A tömbházak bejárataihoz vezető sétányokat aszfaltozzák újra az elkövetkező hetekben Székelyudvarhelyen, illetve az időjárás függvényében minden más szükséges javítási, karbantartási munkát is elvégez az ezzel megbízott cég.

Kedden a Kőrösi Csoma Sándor utcában dolgoztak Fotó: Barabás Ákos

Mivel a város főbb útvonalain az úttestek teljes felújítása egy pályázat részét képezi, ennek elbírálása pedig még folyamatban van, 

idén ősszel csupán kisebb javításokat végeztet a városvezetés.

Például a Függetlenség úton a tömbházak bejárataihoz vezető sétányokat újították fel, de nagyobb munkák is zajlottak: új aszfaltszőnyeget kapott a Budvár utca alsó szakasza, illetve ugyanott járdafelújítást és szegélykőcserét is végeztek, valamint

a járófelület szintjére emelték az aknatetőket

– tudtuk meg a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal sajtóosztályától.

{A}

A napokban a Tompa László utcában aszfaltmarási munkálatok zajlanak, a Szegfű sétány környékén és a Kőrösi Csoma Sándor utcában pedig javítják a burkolatokat. Az útjavítási munkálatokra közbeszerzési eljárást indított a polgármesteri hivatal, a licitet a Viaduct Kft. nyerte meg, a szerződés összértéke áfa nélkül egymillió lej.

Egybefüggő aszfaltréteget idén még a Sziget utcában fektetnek le, illetve feljavítják a Bethlenfalvi úton a Mol töltőállomás és a Kis Szent Teréz római katolikus templom körüli járdafelületet.

Továbbá mindaddig, amíg az időjárás lehetővé teszi, városszerte folytatják a kátyúzást, az aknatetők szintre emelését, valamint a járdák és szegélyek javítását.