Kézdivásárhely nyerte a székely csatát

Gergely Imre 2018. október 16., 14:38

A Kézdivásárhelyi SE csapatát látta vendégül hétfőn este az Inter Gyergyó a teremlabdarúgó 2. Liga 4. fordulójában. A szárhegyi sportcsarnokban megrendezett látványos összecsapáson szinte végig vezetett a házigazda, azonban a vendégek győztek.

Látványos mérkőzést láthatott a közönség. A találkozó végén a vendégek örülhettek Fotó: Csavar Attila

Az első találatot Andrei Țepeș szerezte szabadrúgásból, amire a kézdivásárhelyiek egy távoli találattal válaszoltak. Nem csökkent a játék irama, Țepeș megszerezte a második találatát, ezt az előnyt pedig a szünetig meg is őrizték a házigazdák.

Térfélcserét követően kissé lankadt a lendület, de nem tartott sokáig ez az állapot. A KSE ismét építkezni kezdett, megmozgatva az interes védelmet, és hiába akadt gyergyói helyzet is szép számmal, egy gyors ellentámadás után újabb kézdivásárhelyi bombagóllal egyenlítődött ki az állás.

{A}

Habár a fáradtság már mindkét oldalon látszani kezdett, Gergely Róbert gólja révén az Inter ismét vezetéshez jutott, de még abban a percben egyenlítettek a vendégek.

3–3-as állásnál az addig jól teljesítő játékvezető-páros elvesztette a fonalat, és mindkét oldalon fura ítéleteket hozott. Az összevisszaságban hamar kigyűlt az Inter hat hibája, az értékesített kisbüntetővel pedig először tudott vezetni a mérkőzésen a KSE.

Közben a hazaiak szűkös keretéből sérülés miatt kiesett Mezei Imre, aztán Gergely Róbert kapta meg második sárga lapját egy vitatható szabálytalanság után.

A mérkőzés utolsó perceiben így emberhátrányba kellett játsszon az Inter, az utolsó percben pedig újabb kisbüntetővel állt be a végeredmény, 5–3 arányban maradtak alul a gyergyóiak.

A következő fordulóban a kézdivásárhelyiek a Pro Academy Fălticeni csapatát fogadják (vasárnap, 18 óra), az Inter Gyergyó pedig a Marosvásárhelyi VSK vendége lesz (vasárnap, 19 óra). A Gyergyóremetei Kereszthegy egy nappal korábban a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț otthonába látogat (18.45).

Teremlabdarúgás, 2. Liga, 4. forduló:
Inter Gyergyó–Kézdivásárhelyi SE 3–5 (2–1),
gólszerzők: Andrei Țepeș 2, Gergely Róbert 1, illetve Tompa Csaba 2, Gál Attila 2, Gajtó Tamás 1.

Gyergyóremetei Kereszthegy–Fortius Buzău 3–6 (1–4)
Galaci United II.–Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 6–1 (2–1)
Pro Academy Fălticeni–Segesvári Pro Tineret – október 28.
A Marosvásárhelyi VSK szabadnapos volt.

{S1}