Hármat rúgtak, mégsem nyertek a magyarok

Józsa Csongor 2018. október 16., 00:16

Fordulatos, gólokban gazdag találkozón a második félidő elején a magyarok győzelemre álltak. A végén mégis ők futottak, hogy legalább pontot szerezzenek.

A magyar kezdőcsapat az észtek ellen Fotó: Facebook/MLSZ

Hétfőn este Észtországban vendégszerepelt a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája C divíziójának 2. csoportjának negyedik fordulójában. Mindkét csapat vereséget szenvedett a legutóbbi játéknapon, a hazaiaknak az utolsó szalmaszál volt, hogy esélyük maradjon a továbbjutásra. A találkozó első fele körülményes játékot hozott, helyzetek nélkül telt el a negyedóra.

Két apróbb észt próbálkozás után jött a gól a 21. percben, a magyar védelem beragadt, a bal oldalon Anier elrobogott, beadására pedig remekül érkezett középen Lust, aki Kádárt lerázva, Gulácsi mellett bekotorta. Ez volt Észtország első találata a Nemzetek Ligájában.

{K1}

Gyorsan jött a válasz, a 26. percben Kleinheisler passzát Nagy Dominik a tizenhatos vonaláról, középről, két védő közül a bal alsó sarokba vágta (1–1). Az egyenlítés után a magyarok voltak élénkebbek, a gólszerző révén a szünet előtt egy nagy helyzetet ki is hagytak.

Nagy Dominik egyenlített az első hazai találat után Fotó: Facebook/MLSZ

A második játékrészt energetikusabban indította a Marco Rossi által vezetett gárda. Az 55. percben megfordította az állást, Szalai Ádám egy beívelést mellre vett az ötösön, majd a kapu felé fordult, és jobbal a léc alá bombázott (1–2).

Az észtek nem estek össze, igaz, hogy a semmiből vették be két ízben is Gulácsi kapuját.

Pikk beadásába Pátkai csúszott belé, olyan ívet kapott ettől a labda, hogy védhetetlenül hullott a hálóba. A 80. percben pedig újból vezettek a házigazdák, egy előrevágott labdára Anier csapott le, a kimozduló hálóőr mellett elgurította (3–2).

{A}

Ismét kezdődhetett előlről a hajsza, a 81. percben jött a magyar találat, szögletet követően Szalai az ötös sarkától bólintott a kapuba. Ezzel 3–3 lett a végeredmény, a pontosztozkodás egyik félnek sem kedvezett, ráadásul a finnek gyakorlatilag megnyerték a kvartettet azzal, hogy legyőzték a görögöket.

Labdarúgó Nemzetek Ligája, C Liga, 2. csoport, 4. forduló:

Észtország–Magyarország 3–3 (1–1)
Észtország: Aksalu (Lepmets, 43.) – Teniste, Baranov, Mets, Tamm, Pikk – Luts, Antonov, Vassiljev, Ojamaa – Henri Anier (Purje, 90.). Szövetségi kapitány: Martin Reim.
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G. (Bese, 81.), Orbán, Kádár, Baráth – Nagy Á. – Nagy D. (Eppel, 75.), Kleinheisler (Pátkai, 68.), Kovács I., Sallai – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gólszerző: Luts (20.), Pátkai (71. – öngól), Henri Anier (79.), ill. Nagy D. (24.), Szalai (54., 81.).

A másik mérkőzésen: Finnország–Görögország 2–0 (0–0).

A csoport állása:
1. Finnország 12 pont
2. Görögország 6
3. Magyarország 4
4. Észtország 1