Kétszáz négyzetméteren termesztett kábítószert az udvarhelyi férfi

Székelyhon 2018. október 15., 18:41

Zacskókba kimért kannabiszrügyeket, illetve marihuánaleveleket és -virágokat foglaltak le a rendőrök múlt csütörtökön egy székelyudvarhelyi férfi autójának átkutatását követően.

Képünk illusztráció Fotó: Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság

A múlt csütörtök reggeli, ügyészi irányítás alatt zajló, a kábítószer-kereskedelem visszaszorítására szervezett székelyudvarhelyi akcióban a rendőrök először a 36 éves helyi A. A. járművét kutatták át.

Az autóból közel 270 gramm, hatvan zacskóba kimért kannabiszrügyet, valamint 490 gramm marihuánalevelet és -virágot foglaltak le.

További két házkutatás során újabb 2,3 kilogramm kannabiszt találtak.

{A}

A szervezett bűnözés elleni igazgatóság rendőrei megállapították, hogy az autóban és a házkutatásokkor lefoglalt teljes kábítószer-mennyiség a 36 éves férfi saját bikafalvi, kétszáz négyzetméteres ültetvényéről származik:

a gyanú szerint A. A. májusban ültette a kannabisztöveket, a nyári gondozást követően pedig szeptemberben kezdett „szüretelni”, saját használat mellett eladásra is kínált a drogból.

A lefoglalt bizonyítékokat átadták a szervezett bűnözés elleni osztály központi drogelemző laborjának.

A férfit 24 órára őrizetbe vették, majd 60 napos hatósági felügyeletet rendeltek el ellene. Az ügyben kábítószer-használat és -kereskedelem gyanújával folytatják a vizsgálatokat.