Elrajtolt a Sapientia tájékoztató körútja

Molnár Rajmond 2018. október 15., 15:48

Elkezdődött a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Az egyetem házhoz jön elnevezésű felvételi tájékoztató körútja. A héten ötvenegy település 101 középiskoláját keresik fel. 

A Sapientia négy oktatási helyszínét 30 önkéntes diák képviseli a körúton Fotó: Gecse Noémi

Az előző évekhez képest egy hónappal korábban vág neki Az egyetem házhoz jön elnevezésű, egyetemi felvételi tájékoztató körútjának a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE). A hétfőn indult és péntekig tartó karaván során a négy oktatási helyszínt – Kolozsvári Kar, Csíkszeredai Kar, Marosvásárhelyi Kar, Sepsiszentgyörgy Tanulmányi Központ – 30 önkéntes diák képviseli, akik 51 településen 101 középiskolát látogatnak meg. A körút során tíz háromtagú csapat látogatja az iskolákat. A bővített létszámnak köszönhetően

Csíkszereda és Kolozsvár vonzáskörzetében négy-négy , Marosvásárhely vonzáskörzetében pedig két csapat fog tevékenykedni.

{A}

A csapatok egy hét alatt fedik le Hargita, Kovászna és Brassó megyét, a Maros, Szeben és Beszterce megyei iskolákat, Kolozsvárt és vonzáskörzetét, valamint Máramarosszigettől Temesvárig népszerűsítik a Sapientia EMTE jövő évi felvételi kínálatát. Az egyetem házhoz jön elnevezésű tájékoztató körút olyan találkozási alkalmakat teremt a középiskolai diákok számára, ahol közvetlenül a Sapientia EMTE hallgatóitól kaphatnak tájékoztatást az egyetem szakkínálatával és a felvételi kritériumokkal kapcsolatos kérdéseikre. A találkozók során hangsúlyozzák:

a Sapientiára felvételt nyert hallgató amellett, hogy magyar nyelvű, minőségi és alkalmazható tudás birtokába jut, egy családias, barátságos és összetartó diákközösség részese lehet.

Ezt a közösséget a szintén magyar nyelvű, hallgatóközpontú adminisztráció is segíti abban, hogy optimális körülmények között koncentrálhasson a tanulmányaira. A Sapientia EMTE a 2019–2020-as tanévben, alapképzésen 1070, míg mesterképzésen 303 helyet hirdet meg – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a felsőoktatási intézmény.