Ez az Ilyés-tripla éllovas pozíciót ért

Dobos László , Gergely Imre 2018. október 15., 14:27

Négy hazai győzelem született hét végén a Hargita megyei labdarúgó 4. Liga keleti csoportjában, ahol az alcsíki rangadót a szentsimoniak nyerték, a gyergyószékit pedig a VSK, és ezzel a szentmiklósi gárda át is vette a vezetést a rangsorban.

Csíkszentsimonban győztek a hazaiak, és feljöttek a második helyre Fotó: Gábos Albin

Fordulatos mérkőzést játszott vasárnap délután a Gyergyószentmiklósi VSK és a Maroshévízi Pro Mureșul a megyei labdarúgó-bajnokságban. Igazi rangadó volt, hiszen a forduló előtt egy pont választotta el az első helyezett hévízieket és a második gyergyóiakat.

Noha a vendégek többször is betaláltak és előnybe is kerültek, végül a gyergyóiak nyerték meg a találkozót, és felléptek a tabella első helyére.

Mindkét félidőben egy-egy gólt rúgott a Szefite Fotó: Gábos Albin

A vasárnapi találkozón csupán öt percre volt szüksége a hazaiaknak a gólszerzéshez, egy nagyszerű kiugratás után Nagy Zsolt szerzett vezetést. A félidő közepén egyenlíteni tudtak a vendégek, és még a szünet előtt át is vették a vezetést.

Az igencsak megviselt gyep megnehezítette az együttesek dolgát, és bár úgy tűnt, a szünetre megmarad a hévízi előny, az első játékrész hosszabbításában egyenlíteni tudott a VSK, Ilyés Róbert volt eredményes.

{A}

A második félidőben is csupán négy perc kellett elteljen a gyergyói találatig – Ilyés juttatta újból vezetéshez a csapatát. Ekkor egy hosszabb gólcsend következett, egészen a 80. percig, amikor Pál Örs növelte kettőre a hazai előnyt,

a rendes játékidő végén pedig Ilyés Róbert megszerezte harmadik találatát, beállítva ezzel az 5–2-es végeredményt.

Győzelmével a keleti csoport rangsorának élére lépett a VSK. A gyergyóiak egyébként a hatodik fordulóból elhalasztott mérkőzésüket csütörtökön délután pótolják be, négy órakor Csíkszentdomokoson lépnek pályára.

Mivel a csíkszentsimoni csapat két góllal nyert a Csíkszentgyörgyi Fiság vendéglátójaként, a Szefite felugrott a tabella második helyére.

Labdarúgás, 4. Liga, Hargita megye, keleti csoport, a 7. forduló eredményei

Balánbányai Bányász–Gyergyószárhegyi Bástya 1–0 (1–0), gólszerző: Ciprian Mitocaru (38. perc). Tudósított: Papp Levente.

Csíkszentsimoni Szefite–Csíkszentgyörgyi Fiság 2–0 (1–0), gólszerzők: Dobos Oszkár (20.) és Dan Băban (60.). Tudósított: Horváth Vilmos.

Gyergyószentmiklósi VSK–Maroshévízi Pro Mureșul 5–2 (2–2), gólszerzők: Nagy Zsolt (6.), Ilyés Róbert (45., 50. és 88.), Pál Örs (78.), illetve Silviu Tararache (27.) és Kercsó László (40.). Tudósított: Marius Ciugulitu.

Csicsói Ezüstfenyő–Csíkszentdomokosi SE 3–2 (1–1), gólszerzők: Marian Stan (12. és 81., a másodikat 11-esből), Kelemen Róbert (88.), illetve Mirel Drian (1.) és Alin Mitocaru (61.). Tudósított: Mihai Mereș.

A következő forduló (október 20–21.) programja: szombaton Balánbánya–Csíkszentgyörgy; vasárnap Csicsó–Szentsimon, Gyergyószentmiklós–Szárhegy és Szentdomokos–Maroshévíz. Egységes kezdési időpont 16 óra.

{S1}