Villámrajtot vett a vásárhelyi kosárcsapat

Horváth Bálint Ottó 2018. október 15., 10:49

Már az első negyedben hússzal elhúzott, az ellenfele pedig csak kilenc pontot tudott szerezni – behúzta hazai találkozóját a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata.

Hamar eldőlt a mérkőzés Marosvásárhelyen Fotó: Haáz Vince

Fölényes győzelmet szerzett házigazdaként a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata, vasárnap este a Máramarosszigeti VSK esélytelen volt a Ligeti Sportcsarnokban. A Nemzeti Liga C értékcsoportjának második fordulójában rendezett találkozón a vásárhelyiek villámrajtot vettek, és már az első negyedben húszpontos vezetést dolgoztak ki.

A folytatásban nem volt ekkora a különbség a két csapat között, de George Trif vezetőedző gárdája így is tovább növelte előnyét.

A szünetig lényegében eldőlt a győztes kiléte, a tetemes különbség tudatában pedig a hazaiak már nem erőltették a játékot.

{P13}

A házigazdáknál az alapemberek többet pihenhettek, a meccs folyamán pedig a keret minden játékosa lehetőséget kapott. A végéig a vendégek kicsit csökkentették hátrányukat, ezzel együtt nem tudták elkerülni a kiütéses vereséget.

A vásárhelyi játékosok nagyon sokszor, összesen 32 alkalommal próbálkoztak hárompontos dobással, ezekből 12 volt sikeres.

A csapat legeredményesebb játékosai Engi-Rosenfeld Dávid és Sánta Szabolcs voltak, előbbi 20 pontot (ebből három triplát) szerzett, míg utóbbi dupla-duplát ért el, 16 pontja mellé 14 lepattanót is begyűjtött.

Fotó: Haáz Vince

Sorozatban második hazai bajnoki győzelme után a Marosvásárhelyi VSK szerdán 17 órától a CSM Focșani vendégeként lép pályára a Román Kupa második körének odavágóján.

Két nappal ezután pedig újabb idegenbeli mérkőzés következik, pénteken 20 óra 30 perctől a Bukaresti Agronomia otthonában játszanak a bajnokság harmadik fordulójában.

Férfi kosárlabda, Nemzeti Liga, C értékcsoport, 2. forduló

Marosvásárhelyi VSK–Máramarosszigeti VSK 98–65 (29–9, 18–14, 30–14, 21–28)
A VSK pontszerzői: Engi 20 (5), Sánta 16, Kalve 12 (2), Borșa 12 (1), Kilyén 11 (1), Bölöni 11 (1), Martinic 8 (2), Crawford 8. Játszott még: Ștețca, Bloj, Costasuc.

További eredmények:
Kolozsvári Universitatea–Bukaresti Agronomia 49–77
Bukaresti Rapid–Zsilvásárhelyi ACS 87–102
Bukaresti Aurel Vlaicu–CSM Focșani 60–79
A Galaci Phoenix–Csíkszeredai VSK mérkőzést szerdán játsszák.

{A}