Közel negyvenen malmoztak a Parázska Kupán

Bíró Sándor 2018. október 15., 09:51

Az elmúlt napokban alakult csíkszeredai Penge 204 Malomjáték SE (elnök Sánta Elemér) a csíkszeredai önkormányzattal és Hargita Megye Tanácsával közösen a megyeháza márványtermében Parázska Kupával díjazott malomversenyt rendezett.

Fotó: Pál Gábor

A több korcsoportban díjazott torna körmérkőzéses rendszerben zajlott, a győzelemért 2, a döntetlenért pedig 1 pont járt.

Amint az várható volt, a felnőttek 9 fős oda-visszavágós, 16 játszmás mezőnyében a csíkszeredai Sánta Elemér végzett az élen 28 ponttal (a 32 lehetségesből) a 25 pontos székelykeresztúri Orbán Csaba, valamint a 21 pontos csíkszeredai Corneliu Goja és a szépvízi Tőke Hunor előtt.

A nyílt verseny díjazása. Balról jobbra: Biró Sándor versenyvezető, illetve Orbán Csaba, Sánta Elemér és Corneliu Goja Fotó: Penge Malomjáték SE

Mivel utóbbi két játékos ugyanannyi pontot gyűjtött, a Sonneborn-értékelés (75 a 40 ellen) és az egymás elleni eredmény (3–1) döntött Goja javára.

A nők kétszer oda-visszavágós körmérkőzésében a székelyudvarhelyi Uzoni-Biró Andrea minden ellenfelét legyőzve 24 ponttal végzett az élen a 11 pontos Dombi Beáta, a 8 pontos Bálint Edit és az 5 pontos Csizmadia Ágnes (mindhárman Csíkszereda) előtt.

Fotó: Pál Gábor

A 15–18 évesek 15 fordulós körmérkőzést játszottak. Az U16-os csoportban a csíksomlyóiak végeztek az élen: 1. Balla Blanka, 2. Lukács Tünde, 3. Bódi Imola.

Az U16-os csoportot is a csíksomlyóiak uralták: 1. Mircse András, 2. Balla Zsolt, 3–4. Simon Teréz és Molnár Csaba.

{A}

A 11–14 év közötti korosztályban a csíkszeredaiak vitték el a díjakat: U14-ben Moroz Sándor végzett az élen Ötvös Kinga előtt, U12-ben László Csongor megelőzte Ferencz-Gyöngyössy Hangát.

A 7–10 éveseknél csíkszeredaiak voltak a díjazottak: 1. Czintos Tamás, 2. Kislaki Kristóf, 3. Nagy-Triff Zalán. Az U8-as korosztályban Nyirő Richárd győzött László Sebestyén és a csupán hatéves Dombi Patrik előtt.

A Parázska Kupát megelőzően a csíkszeredai Majláth Gusztáv Károly téri promenádon a malom, a sakk és a bridzs népszerűsítését célzó bemutatót rendeztek a szervezők.