Az időjáráson nem fog múlni, hogy a jövő hetünk szuper legyen

Székelyhon 2018. október 14., 14:19

A következő héten az évszakhoz képest melegebb, majd az azt követő hetekben az időszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 15. és november 12. közötti periódusra szóló előrejelzéséből, amelyet az Agerpres hírügynökségnél szemléztek.

Sétára hív a természet Fotó: 123RF

Október 15–22. között a sokévi átlagnál melegebb napokra számíthatunk,

eső nem valószínű.

Október 22–29. között az ország nyugati részében a levegő hőmérséklete megfelel majd az ebben az időszakban mért átlagnak, a többi területen kitart még a meleg idő. Nyugaton több, keleten és délen kevesebb csapadékra kell számítani.

Október 29. és november 5. között ugyancsak az ország nyugati, illetve középső régióiban lesz a sokévi átlagnak megfelelő hőmérséklet, délen és keleten enyhébb idő várható. A hegyvidéken, a középső országrészen, valamint keleten és délen több eső valószínű.

{A}

November 5–12. között az egész ország területén az időszakra jellemző hőmérsékleti értékekkel kell számolni, a hegyekben az átlagosnál több csapadék eshet.

Az előrejelzést az Európai Középtávú Előrejelzési Központ (ECMWF) készítette. A középtávú prognózisban a hirtelen előálló, gyors lefolyású meteorológiai jelenségeket nem lehet előrejelezni.