Nagy pofont kapott otthon az FK Csíkszereda

Dobos László 2018. október 12., 18:17

Hatpontos összecsapáson súlyos vereséget szenvedett a csoport élén álló hazai együttes. Ráadásul a másik üldöző is közelített.

Győztek a vendégek, és pontszámban beérték a csíkiakat Fotó: Gábos Albin

Hazai környezetben lépett pályára az FK Csíkszereda a labdarúgó 3. Liga 5. csoportjának nyolcadik játéknapján. Az ellenfél a Lénárdfalvi AFC volt, a rangsor második helyéről, három pont lemaradással indította a párharcot. Szép, napsütéses időben, kitűnő gyepszőnyegű pályán kezdődött el a csoport rangadója a csíki stadionban, amelyre azonban – meglepetésre –

nem teltek meg teljesen a lelátók.

Az első támadást az FK vezette, a mintegy 30 méterről kiharcolt szabadrúgást eltaktikázták, nem tudtak helyzetet kialakítani. Rá egy percre a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség, Micaș kapáslövését Bordás, a csíki kapus bravúrral mentette.

{A}

Kiegyensúlyozottnak tűnt az első félidő játéka, azonban az FK Csíkszereda védelme átjáróház volt, a vendégek négy helyzetből három gólt szereztek. A 17. percben egy bal oldali, kapu elé ívelt labdára Oșan ugrott a legmagasabbra, és közelről a csíki kapuba fejelte (0–1).

A találatot követően kitámadott az FK, rohamozta a lénárdfalviak kapuját, a 23. percben egy szabadrúgást, majd egy szögletet harcolt ki a csíki együttes, a szögletből viszont ellentámadás lett,

a vendégek villámgyors támadása góllal zárult, egy szép passzjáték után közelről pöccintették be (0–2).

Szépíthetett volna az FK, a 26. percben Magyari fejese a kapufát találta el, majd három perccel később Mitra fejelt fölé. A 33. percben újabb rövidzárlat volt a csíki védelemben, a vendégek azt csináltak, amit akartak a rohangáló hazai játékosok között. Egészen az alapvonalig vitték a labdát, a kapu elé gurított játékszert pedig egyik FK-játékos sem tudta kirúgni, így a vendégcsapat az üres kapuba belőtte a harmadik gólt (0–3).

Fotó: Gábos Albin

Az első játékrész hátralévő perceiben végig az FK támadott, de csak egyszer tudtak veszélyesek lenni a kapura, ám akkor is Eder fejesét simán védte Bota, a vendégek hálóőre.

Szünet után kettős cserével próbálkozott a csíki szakvezetés, Csegőldi és Jebari lépett pályára,

és bár ebben a játékrészben is többet kezdeményezett a hazai gárda, kevés gólhelyzetet alakított ki, és azokat a vendégek védelme mind bravúrral hárította.

Az 53. percben Jebari beadást Magyari fejelte kissé mellé, a 75. percben Jebari mintegy 25 méterről elvégzett szabadrúgását a felső kapufa alól mentette szögletre Bota, a 90. percben pedig Eder fejesét a kapuvonalról lőtték ki a máramarosi védők. A vendégeknek is volt egy nagy gólhelyzetük, Fabio a 64. percben utolsó védőként egy tiszta becsúszószereléssel menteni tudott.

Fotó: Gábos Albin

A hazai csapat nagyon akart, végig hajtott, küzdött, játéka görcsös volt, a mérkőzés első felében pedig a védelem nem állt a helyzet magaslatán.

A vendégek taktikája tökéletesre sikerült. A győztes csapat edzője az a Romulus Buia, aki az 1990-es években többek között a Craiovai U játékosa volt, majd Belgiumban is légióskodott, két alkalommal a román felnőtt válogatottban is pályára lépett.

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „Sajnos kikaptunk, csúnya vereséget szenvedtünk, de nem is csoda, hiszen gyerekes tévedéseket követtünk el, főleg a védelemben.

Ha fel akarunk jutni, magasabb szinten akarunk szerepelni, akkor ilyen tévedéseket nem szabad elkövetni.

Nincs idő sokat sírni. Ha igazi székelyek vagyunk, és azok akarunk lenni, akkor biztos, hogy fel tudunk állni ebből a vereségből.

Ehhez gerinc kell, férfiasság, el kell ismerni a hibákat, a tévedéseket.

A legnagyobb hibás én, a vezetőedző vagyok, mert nem tudtam eléggé motiválni a fiúkat arra, hogy nyerjük meg a mérkőzést. De ők is észre kell vegyék: nem elég csak felállni a pályára, hanem küzdeni kell, meg kell harcolni minden labdáért”

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 8. forduló:

FK Csíkszereda–Lénárdfalvi AFC Comunal 0–3 (0–3).
Gólszerzők: Oaul Oșan (17. perc), Romario Rus (23.) és Sergiu Ciocan (33.).
FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Majzik Adrián, Mitra Szilárd (Jakab Róbert, a 77. perctől), Kovács Szabolcs István, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Pál Kristóf (Simó Csongor, 69.), Eder Gonzales, Nagy Zsolt (Soufiane Jebari, 46.), Magyari Szilárd, Györgyi Arthur (Csegőldi Ottó, 46.). Vezetőedző: Valentin Suciu. 

További eredmények:
Tordai Arieșul–Marosvásárhelyi MSE 3–1 (2–1)
Medgyesi Gaz Metan II.–Kolozsvári CFR II. 1–2 (0–1), 
Kolozsvári Sănătatea–Besztercei Gloria 3–1 (0–1),
Szászhermányi FC–Radnóti SK 4–0 (3–0),
Szászrégeni Lendület–Nagybányai Minaur 0–2 (0–0).

Szombaton 15 órától 
Tasnádi Unirea–Székelyudvarhelyi FC
Barcarozsnyói Olimpic–Dési Unirea

{S1}