Ön is beleszólhat, hogy melyik együttes lépjen fel a gyergyószentmiklósi városnapokon

Gergely Imre 2018. október 12., 15:58

Újdonság a Szent Miklós Napok történetében, hogy a szervezők a gyergyószékiek szavazatai alapján fogják eldönteni, hogy mely együttes legyen a szabadtéri koncert fellépője. Az idei városnapok főbb programpontjait ismertetjük. 

A Szent Miklós-napi búcsú a városnapok egyik fő programpontja lesz. Archív Fotó: Baricz Tamás Imola

Nagy Zoltán gyergyószentmiklósi polgármester és Fórika Sebestyén, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ vezetője tájékoztatott az idei Szent Miklós Napok programjáról. Mint elmondták, december 5-én, szerdán a Mikulásvárással, majd a búcsús szentmisével és körmenettel kezdődik a sokadalom. Csütörtökön délután

első alkalommal tartják meg a gyergyói sportgálát,

amelyen az idei évben kiemelkedő eredményeket elérő sportolókat, csapatokat, edzőket jutalmazzák – a tervek szerint a Basilides Tibor Sportcsarnokban. Pénteken dísztanácsülést tartanak, szombaton pedig disznótoros főzőversenyre várják a csapatokat és érdeklődőket. Vasárnap, december 9-én az egyik neves helyi együttes koncertje zárja a városnapokat.

{A}

Rendhagyó módon idén a gyergyószékiek dönthetik el, hogy az EDDA, a Kowalsky meg a Vega vagy a Hooligans együttes koncertjére szeretnének bulizni. Az ehhez szükséges szavazócédulákat megtalálják a jövő heti Székelyhon, a Gyergyó Hírlap 15-ik oldalán, amelyeket kivágva és kitöltve a városházával szemben található postaládába, vagy a művelődési háznál kihelyezett dobozokba lehet bedobni. Emellett véleményt lehet nyilvánítani Gyergyószentmiklós Facebook-oldalán is.

A szervezők azt az együttest hívják meg, amelyre a legtöbb, különböző korosztályhoz tartozó személy szavazott,

emiatt arra kérik a voksolókat, hogy az életkorukat is jelöljék meg a szavazócédulán.

Emellett a szervezők október 20-áig várják a gyergyószentmiklósi szervezetek, intézmények, magánszemélyek programjavaslatait, hogy azokat beilleszthessék a városnapi műsorba. Fórika Sebestyén kérése, hogy lehetőleg személyesen keressék meg a javaslatokkal, hogy közösen válasszák ki az adott programpont számára a legmegfelelőbb időpontot és helyszínt. Szintén várják már a jelentkezőket a civil szervezetek hagyományos seregszemléjére is.