Hogyan értsük félre a nőket? – Csányi Sándor előadása a Bernády Napokon

Szász Cs. Emese 2018. október 11., 15:50

Előadóként és szerzőként is érkezik Marosvásárhelyre október 27-én Csányi Sándor. A népszerű magyarországi színművész a 21. Bernády Napok gálaestjének meghívottja, aki Hogyan értsük félre a nőket? című színházi estjével lép színpadra.

Két évvel ezelőtt a Vásárhelyi Forgatagon már tapasztalhattuk a magyarországi színművész humorát (Fotó:Rab Zoltán) Fotó: Rab Zoltán

A produkció igazi különlegessége, hogy Csányi Sándor nem csak előadója, de szerzője is az előadásnak, gyakorlatilag ezzel az előadással debütál szerzőként is. A Hogyan értsük félre a nőket? című színházi est egy egyszemélyes vígjáték,

a színművész nyolc különböző karaktert játszik hetven percben.

Az előadás arról szól, hogy mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? „Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra a kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e, a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban?

Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?

Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, öröméről. Bár leginkább a nehézségekről” – áll az előadás ajánlójában.

{A}

Aki emlékszik még, hogy két évvel ezelőtt Csányi Sándor milyen fergeteges produkciót tartott a Vásárhelyi Forgatag keretében az A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című önálló estjével, az biztosan nem akarja majd kihagyni ezt az új előadást sem, amelyen a szerző szerint sokat lehet nevetni.

A Bernády Napok gálaestjén zajló előadást október 27-én, szombaton 18 órától lehet megtekinteni a Kultúrpalota nagytermében.

A belépők a Bernády Napok hagyományaihoz hűen ingyenesek, de helyjegyet kiváltani szükséges a Bernády Házban, vagy a 0265-266 855-ös telefonszámon.