Pokoli nehéz kiszálláson a Gyergyói HK

Gergely Imre 2018. október 11., 15:57

A Gyergyói Hoki Klub pénteken este az Erste Liga harmadik helyén álló Debreceni EAC vendégeként lép pályára, majd vasárnap a második helyezett Ferencváros otthonában vív újabb mérkőzést. Egyik sem lesz könnyű.

A DEAC csapatával a Gyilkos-tó kupán játszott a GYHK Fotó: Gábos Albin

A GYHK legénysége már szerdán elutazott Debrecenbe, ahol pénteken romániai idő szerint 19 órakor a szintén ligaújonc DEAC vár a fiúkra. A hajdúságiakkal még nem találkozott hivatalos mérkőzésen a piros-fehér együttes, de mégsem teljesen ismeretlen számára, hiszen a Gyilkos-tó Kupán már összecsaptak egyszer.

Akkor hosszabbításban, aranygóllal nyertek a vendégek. A debreceniek a liga egyik legerősebb csapatának számítanak, de ezt elmondhatja magáról a vasárnapi ellenfél, az FTC-Telekom is.

A csapatbusz. Feltűnőek lesznek a székely hokisok Fotó: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

A Fradival is találkozott már a GYHK, az első Erste Liga-mérkőzésen 2–2 volt az állás 60 perc után, és ott is aranygól döntött, a zöld-fehérek javára. Van miért visszavágni a 19 órakor kezdődő meccsen.

A Gyergyói Hoki Klubnál a csapatmorál kiváló, és mikor is lehetne jobb, mint most, a Csíkszeredai Sportklub legyőzése után? Megmutatták, hogy képesek önfeláldozó küzdelemmel, magas színvonalú játékot nyújtva a legnehezebb ellenfelet is legyőzni. Ha ezt a teljesítményt állandósítani tudják, akkor nem túlzó elvárás a hét végi mérkőzéseken a győzelem.

{A}

Hétfőn 19.30-tól pedig a Fehérvári Titánok vendégeként játszik a Gyergyói HK. Ez az a mérkőzés, ahol nem szabad megismétlődnie annak, ami múlt pénteken történt. Mint ismeretes, háromgólos előnyről kapott ki 6–3-ra a GYHK.

Visszatért Pál Zsombor

A piros-fehérek a napokban jelentették be, hogy visszacsábították Gyergyószentmiklósra korábbi jégkorongozójukat. 

A 30 éves Pál Zsombor a múlt idényben a Galaci Dunăreában játszott, de korábban több klubnál is tapasztalatot gyűjtött.

Fotó: Keresztes Média • Forrás: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

„Játszott hátvédként és csatárként egyaránt az elmúlt években. Nem ijed meg a saját árnyékától, férfiasan odaáll, ha sérelem éri. Amikor meg kell küzdeni a helyéért, akkor sem adja fel. Remetéről indulva kipróbálta magát a Ferencvárosban, Brassóban, Csíkszeredában és legutóbb Galacon is. Bebizonyította az edzőknek, hogy számíthat rá a csapat. Ismét piros-fehérben játszik Pál Zsombor. Isten hozott itthon, Zsombi!” – közölte közösségi oldalán a klub.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, a hétvégi program

pénteken: 
Csíkszeredai Sportklub–Újpesti TE (18.30)
Brassói Corona–Dunaújvárosi Acélbikák (18.30)
Debreceni EAC–Gyergyói HK (19 óra)
Hokiklub Budapest–Vienna Capitals II. (19.40)
Budapesti Schiller-Vasas–Fehérvári Titánok (19.40).

vasárnap: 
Brassó–Újpest (17 óra)
Sportklub–Dunaújváros (18.30)
Ferencváros–Gyergyó (19 óra)
Vienna II.–Debrecen (19.50).

Erste Liga, ranglista:
1. Sportklub 30 pont (12 meccs)
2. FTC-Telekom 28 (12)
3. Debreceni EAC 22 (11)
4. Újpest 18 (9)
5. Dunaújváros 18 (10)
6. Brassó 17 (11)
7. Fehérvári Titánok 10 (9)
8. Gyergyói HK 10 (10)
9. Vienna Capitals II. 8 (9)
10. Schlier-Vasas 5 (10)
11. Hokiklub Budapest 2 (9).