Igényelhető a melegvíz-támogatás

Molnár Rajmond 2018. október 11., 13:31

Igényelhetik az idei idényre a melegvíz-támogatásokat az érintett idős csíkszeredaiak: a kérelmezőknek a kitöltött kéréseket – a személyi igazolvány, valamint a lakástulajdonosi minőségüket igazoló okiratokkal együtt – október 31-éig kell a Közüzemek Rt.-hez eljuttatniuk. 

A 65 év feletti személyek számára biztosít hozzájárulást a háztartási melegvíz-szolgáltatás költségéhez az önkormányzat Fotó: Veres Nándor

Csíkszereda önkormányzati képviselő-testülete a szeptemberi ülésén fogadta el a 65 év feletti személyek számára a háztartási melegvíz-szolgáltatás költségéhez való önkormányzati hozzájárulásról szóló 2018/254-es számú határozatot.

A havi legtöbb 40 lej értékű támogatás igényléséhez szükséges típuskéréseket a lakástulajdonosi társulások vezetői szerdától vehetik át

a polgármesteri hivatal 44-es számú, ügyfélszolgálati irodájában. A távhő-szolgáltatási hálózaton levő tömbházak melegvíz-szolgáltatása ellenértékéhez való önkormányzati hozzájárulást a 2018. november 1. és 2019. március 31. közötti időszakra igényelhetik mindazon csíkszeredai személyek, akik:

  • tulajdonosi vagy társtulajdonosi státussal rendelkeznek a lakás fölött, amelyre a támogatást igénylik és nincsen tulajdonaikban – sem a velük egy háztartásban élők tulajdonában – más ingatlan (lakás) Románia területén;
  • a lakás hőellátása – háztartási meleg víz és fűtés – a központi távhő-szolgáltatási rendszeren keresztül történik, egészében és kizárólagosan;
  • napirenden vannak a víz, csatornázás, köztisztaság, fűtés szolgáltatásaira járó közös költség, illetve a helyi költségvetés irányába az adók és illetékek befizetésével, a késedelmi és a büntetőkamatokat is beleértve.

{A}

A támogatást igénylőknek a kitöltött kéréseket a személyi igazolvány, valamint a lakástulajdonosi minőségüket igazoló okiratokkal együtt október 31-éig kell a Közüzemek Rt.-hez eljuttatniuk személyesen vagy a lakástulajdonosi társulásokon keresztül.

Mindazoknak, akik már betöltötték a 65. életévüket, csak egyszer kell kérést letenniük.

Azok a személyek pedig, akik időközben válnak jogosulttá, a 2019. március 31-ig tartó időszak hátralevő hónapjaira igényelhetik a támogatást. Későbbi igényléseket a megelőző hónap 24-ig kell benyújtani – írta a csíkszeredai önkormányzat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.