Szelektív hulladékgyűjtésre ösztönöznek

Molnár Rajmond 2018. október 11., 11:41

Bevonná a csíkszeredai lakosságot a szelektívhulladékgyűjtő-tevékenységbe az Eco-Csík Térségi Hulladékgazdálkodási Vállalat és a város önkormányzata.

A cél, hogy a szemétdomb helyett zsákokba kerüljön az újrahasznosítható hulladék Fotó: Gábos Albin

„Az újrahasznosítható hulladékok hatékonyabb gyűjtése érdekében felkérjük a családi házak tulajdonosait, hogy gyűjtsék a célnak megfelelő kiosztott műanyag zsákokba az újrahasznosítható hulladékokat. A zsákok kiosztása havonta történik az újrahasznosítható hulladék elszállításakor, vagy új zsákokat lehet igényelni a hulladékszállítás napján a gépkocsi vezetőktől.

Megkérjük Önöket, hogy a kiosztott zsákokba kizárólag újrahasznosítható hulladékot tegyenek. Az átlátszó zsákokba a papír, műanyag, fém, üveg hulladék mehet.

Ez esetben a zsákokat havonta egyszer, a hónap utolsó hulladékszállítási napján kell kitenni, amit aznap elszállítanak újrahasznosítás céljából. A zöld zsákokba a kerti lebomló hulladékok járnak, a teli zsákokat havonta egyszer, a hónap első csütörtöki napján kell kitenni, amit aznap elszállítanak komposztálás céljából” – hívta fel a figyelmet az Eco-Csík a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. Ugyanakkor jelezték, hogy

építkezésekkor négy és hat köbméteres konténereket is igényelhetnek a cégtől.

{A}