Kilenc hónapos kislánynak kérnek segítséget

Barabás Hajnal 2018. október 11., 11:00

Sürgősen májátültetésre van szüksége a kilenc hónapos Colceri Anasztáziának, és mivel nem tudják elvégezni a műtétet az országban, szülei külföldi kórházhoz kényszerülnek fordulni. A költségek előteremtése azonban nehézséget okoz a családnak, ezért segítséget kérnek.

Anasztázia édesanyjával. Minél hamarabb meg kell műteni a kislányt Fotó: Pinti Attila

Colceri (Sípos) Mária gyimesbükki édesanya kétségbeesésében kereste fel a Székelyhon szerkesztőségét, kilenc hónapos kislányának ugyanis sürgősen májátültetésre van szüksége. „Epeút elzáródással és májelégtelenséggel diagnosztizálták, így született. Kezdetben egy helyi orvoshoz fordultunk, majd a csíkszeredai gyermekgyógyászaton voltunk Zöld Enikő gyermekorvosnál, aki Kolozsvárra küldött a gyermekgyógyász szakorvoshoz, Tudor Pophoz, onnan pedig a bukaresti kórházba utaltak” – sorolta a kétgyermekes édesanya. Hozzátette,

a bukaresti kórházban két hónaposan műtötték meg a kislányát,

a patkóbelet kötötték össze az epevezetékkel, de sajnos, mint az utóbbi vizsgálatok során kiderült, ezzel sem javult Anasztázia egészsége, így sürgősen májátültetésre lesz szüksége. A műtétet azonban egy évesnél kisebb gyermekek esetében nem vállalják Romániában, ezért egy brüsszeli klinikát ajánlottak számukra, ahol elvégezhetnék a beavatkozást.

{A}

Az operációt a román egészségügyi biztosítási pénztár fedezi, azonban a járulékos költségeket – az utazást, a szállást, és egyéb kiadásokat – már a családnak kell kifizetnie,

ennek előteremtése azonban nehézséget okoz. Ezért segítséget kérnek a közösségtől. Aki adakozni szeretne, utalhat a következő bankszámlaszámokra: Colceri Henrietta Maria névre, RO45BRDE210SV52147772100, SWIFT kód: BRDEROBU, vagy Colceri Gheorghe névre, RO05RZBR0000060010515297. SWIFT kód: RZBRROBU.