Újra van női jégkorongcsapat Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2018. október 11., 17:33

Egy bronz- és egy ezüstérem után 2003-ban bajnoki címet ünnepelhetett a gyergyói jégkorong. Mindeddig ez az egyetlen aranyérem, amit felnőtt gyergyószentmiklósi együttes nyert jégkorongban és egyébként általában a csapatsportok terén. A női együttes vívta ezt ki. Újrakezdésnek örülhetünk.

Csoportkép hokis hölgyekkel: a hétvégén jégen is láthatjuk őket Fotó: Facebook/Fox Hockey Klub Gyergyószentmiklós

Éppen tizenöt éve szereztek aranyat a néhai Basilidesz Csaba edző által irányított lányok, de az akkori sport- és városvezetés nem értékelte ezt a sikert, a csapat támogatás nélkül maradt és megszűnt. Néhányan még pár évig folytatták különböző csapatoknál, de gyergyói színekben többé nem játszhattak jégkorongozó lányok, nők.

Szabó (Laczkó) Zsuzsanna elszántan próbálkozott, évről évre megkísérelt újra csapatot szervezni, azonban sokáig nem sikerült ezt rendszeressé tenni.

Az előző szezonban már látszott előrelépés, összeállt egy csapatra való női hokis, zajlottak az edzések.

Idén eljött a pillanat, amikor ez hivatalossá vált, a Gyergyói Hoki Klub női jégkorongcsapata benevezett az országos bajnokságba. A hét végén pedig már sporttörténelminek mondható eseményre kerül sor: a Gyergyói HK lánycsapata első mérkőzéseit vívja. Pénteken eset hét és szombaton délelőtt tíz órától a Bukaresti Triumf lesz a vendég a gyergyószentmiklósi pályán.

{A}

Mint a csapat vezetője, Laczkó Levente elmondta, a jégkorongszövetség által összeállított program szerint ezen a hétvégén már hivatalos mérkőzéseket kellene játszaniuk, de mivel a bajnoki rajtot elhalasztották, a Triumf elleni összecsapások még csak felkészülési meccsek lesznek.

Jól is jön ez, hiszen a csapatból szinte senki nem játszott még valódi mérkőzést, így ez lesz az első tapasztalatszerzés.

Semmiképp nem lehet még cél a győzelem, de az biztos, hogy a lányok mindent megtesznek majd érte. A meccsekre a belépés ingyenes, minden jégkorongkedvelőt szívesen látnak.

A Gyergyói HK női csapatának kerete:

Bende Júlia, Bernád Kata, Csergő Noémi, Csiki Eszter, Elekes Ágnes, Farkas Beáta, Fehér Nikolett, Fehér Orsolya, György Eszter Beatrix, Laczkó Andrea, Laczkó-Szabó Zsuzsanna, Moldován Melánia, Nadina Niciu, Sütő Örsi, Szabó Bíborka, Szopos Katalin Csilla.