Nekivágtak a pontvadászatnak a gyergyói kosarasok

Gergely Imre 2018. október 11., 10:31

Három kosárlabdacsapattal nevezett idén Gyergyószentmiklós az országos ifjúsági bajnokságokban. Két korosztályos gárda a lányoknál, egy a fiúknál.

A lányok idén is az országos döntőben szeretnének játszani Fotó: Gergely Imre

A bajnokságok mindhárom együttes számára elkezdődtek a múlt hét végén. A fiúk Kercsó Zoltán vezetésével Jászvásáron indították az évadot. Három vereség a mérleg. Lehetett volna jobb is – mondja az edző, a Râmnicu Sărat elleni összecsapást meg kellett volna nyerni, ha nem utazás után, fáradtan lépnek pályára.

A házigazda Jászvásár ellen játszották a legszínvonalasabb mérkőzést, és annak ellenére, hogy a házigazdák az ország legjobbjai közé tartoznak, sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok.

A cél a továbbjutás, ez nem lesz könnyű, hiszen az idei lebonyolítás szerint mindössze hét mérkőzést játszik minden csapat, és egy ellenféllel csak egyszer találkozik. Az sem tudható még biztosan, hogy egyáltalán hányan jutnak tovább ebből a szakaszból – mondja Kercsó Zoltán.

Két színtéren a lányok

A Hobaj Levente edző által vezetett lánycsapat tavalyhoz hasonlóan idén is egyszerre két korosztályban szerepel, azaz az U14-es és az U15-ös mezőnyben. Szinte kivétel nélkül ugyanazok a játékosok küzdenek mindkét bajnokságban.

A tavalyi országos 4. hely után idén is a legjobb nyolc közé jutás a cél mindkét korosztályban. Ezt azonban megnehezíti, hogy ugyanazon a hétvégén mindkét bajnokságban játszaniuk kell.

{A}

Így volt most is. Pénteken Târgoviștén játszottak az U15-ös bajnokságban, szombaton és vasárnap pedig Ploiești-en a fiatalabbak között. Nem a várt eredmények születtek, de Hobaj Levente bízik abban, hogy jönnek majd a győzelmek is, és sikerül elérni a kitűzött célokat.

A múlt hét végi eredmények 

U15-ös korosztály, fiúk: Gyergyói ISK–CSM Râmnicu Sărat 47–50, SK Otopeni–Gyergyó 77–23, Jászvásári Sto-Mart–Gyergyó 68–53.
U15-ös korosztály, lányok: Csíkszeredai VSK–Gyergyói ISK 57–27, ISK Târgoviște–Gyergyó 43–52, Gyergyó–Bukaresti Olimpia 26–103.
U14-es korosztály, lányok: Sepsiszentgyörgyi ISK–Gyergyói ISK 52–46, Gyergyó–Nicolae Iorga Ploiești 48–61.