Vezetést szerzett a Vasas, de csak egy pontot tudott otthon tartani

Józsa Csongor 2018. október 10., 18:06

Akadozott a játék, az első félidőben rosszul, a másodikban elfogadhatóan focizott a tavalyi ezüstérmes. Hazai környezetben az előnyt megszerezték a lányok, megtartani viszont nem tudták.

Țabur a hazaiak gólszerzője Fotó: Barabás Ákos

A második játéknapról elhalasztott mérkőzését pótolta be a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a női labdarúgó 1. Ligában. A szerda délutáni találkozón a tavalyi kiírás egyik meglepetésegyüttese, az akkor még újonc Universitatea Alexandria látogatott a sétatári stadionba.

Az első felvonásban a mintegy száz néző nem sok focit láthatott, kevés volt az összefüggő játék, többnyire a vendégek irányítottak, egyetlen jegyezhető helyzetet sem alakított ki egyik fél sem.

{P14}

A pihenőt követően sokkal támadóbb stílusra váltott a székelyudvarhelyi együttes. Pár apró lehetőség adódott a gólszerzésre: Barabás húsz méterről elvégzett szabadrúgása a falról irányt váltva a kapus kezébe pottyant, majd Panova csúsztatott meg egy beívelést, kicsivel ment mellé.

A 61. percben Panova ziccere kimaradt, a kimozduló hálóőrt ejtette át, a labda viszont fölé szállt. A 72. minutumban megtört a jég: Bíró ugrott ki a védők szorításából, lövésébe belekapott a kapus, a hátulról érkező Țabur közelről a hálóba passzolta (1–0).

{P23}

A meccs csordogált a Vasas-győzelem felé, amikor a semmiből tizenegyeshez jutottak a vendégek, melyet Vasile értékesített. Az egy idényt udvarhelyiként lehúzó támadó bombájába belekapott Kajtár, kitolni viszont nem tudta (1–1).

A végjátékban mindent egy lapra feltevő házigazdák előtt még megvolt az esély, hogy megszerezzék a három pontot, Mitri beadását Colesnicenco fejelte a kapus kezébe.

Gálfi Árpád, Udvarhely polgármestere adta át az ezüstérmeket Fotó: Barabás Ákos

Pontosztozkodással zárult a Vasas Femina első hazai találkozója ebben az idényben. Azért kis öröm is volt a párharc után, a lányok nyakába ekkor akasztották a tavalyi idény termését, az ezüstérmet.

„Nagyon vissza kellene menjünk az időben, hogy eszembe jusson, mikor játszottunk ennyire gyengén. Még így is kezünkben volt a három pont sorsa. Higgadtabban kellett volna a szituációkat megoldanunk. Ma nem volt átütő erő a csapatban, máskor egy meccsen legalább tíz helyzetet összehozunk, most pedig alig hármat, négyet

– összegzett a lefújást követően a hazaiak edzője, Székely János.

A Vasas Femina a soron következő találkozóját szombaton a Bukaresti Fair Play otthonában játssza.

{A}

Női labdarúgó 1. Liga, 2. forduló:
Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Universitatea Alexandria 1–1 (0–0),
gólszerzők: Țabur (72.), illetve Vasile (82.).
Vasas: Kajtár – Geréd, Kiss, Dávid (Péter, 60.), Krall (Mitri, 46.) – Colesnicenco, Barabás, Benő, Țabur, Bíró (Marinescu, 85.) – Panova.

{S1}