Neves kézilabdázók futnak a nemes célért

Zátyi Tibor 2018. október 10., 14:14

Nyúlcipőt húznak az udvarhelyi és a városhoz kötődő jelenleg aktív és profi pályafutásukkal felhagyott kézilabdázók, illetve a sportág kedvelői, hogy az SZKA által megrendezendő Fuss Neki! akcióban egy közös cél érdekében minél több pénzt gyűjtsenek.

A projekt támogatói közös edzésekkel hangolnak a vasárnapi futásra Fotó: Hargita Megyei Kézilabda-szövetség

A projekt ötletével a Hargita Megyei Kézilabda-szövetség elnöke, Benedek Árpád Csaba állt elő. Idén Udvarhelyen maximum tizenegy futót indíthat egy szervezet, városon kívül viszont bármennyit, így az emléktornaprojektnek összesen harminc futója lett.

Az idén megszűnt Székelyudvarhelyi KC több korábbi játékosa is bekapcsolódik a pénzgyűjtésbe, mint Tálas Huba, Andrei Mihalcea, Szabó Levente, Sipos Adrián, Ferenczi Botond, Balázs Botond és Goran Kuzmanoszki. A cél érdekében fut majd Ilyés Ferenc, illetve Bakó Botond, Jakab László és Akácsos Barna edzők is.

Fotó: Hargita Megyei Kézilabda-szövetség

Szabó Dénes 2015 márciusában hunyt el, az ötvenes évektől a kilencvenes évekig Székelyudvarhely egyik legfontosabb kézilabdaedzője volt, vezetésével a hatvanas évek elején több ifjúsági csapat ért el jelentős eredményeket az országban.

{A}

A Székelyudvarhelyi Akarat edzőjeként 1976-ban bronzérmet ünnepelhetett, ami a női kézilabdázás mindmáig legjelentősebb helyi eredménye. 2019. szeptember 6–8. között rendezik meg a második Szabó Dénes emléktornát Székelyudvarhelyen, amelyen meghívásos alapon veterán és amatőr kézilabdacsapatok vesznek részt (férfiak és nők) Erdélyből, Magyarországról és Vajdaságból.