Bizakodva várják a székely teqballosok a második világkupát

Zátyi Tibor 2018. október 10., 13:42

Reims városában rendezik meg október 12–13-án a második teqball-világkupát. A negyven országot felvonultató seregszemlén Romániát hárman képviselik: egyéniben Szécsi Barna, párosban Ilyés Szabolcs és Lázár Zsolt.

Az udvarhelyi teqball-küldöttség. Középen Szécsi, Ilyés és Lázár. Archív

Tavaly Budapesten rendezték meg a magyar fejlesztésű sportág első világkupáját, a seregszemlén húsz ország volt jelen. Akkor a Szécsi Barna–Lázár Zsolt páros első helyezést ért el, míg egyéniben Szécsi a negyeddöntőig menetelt, Lázár pedig harmadik helyen zárt.

Ilyés és Lázár nem először játszik együtt tétmeccset, a tavaly ősszel Luxemburgban megrendezett All Stars Cup teqballgálán az első világkupadöntő visszavágójaként beharangozott mérkőzésen legyőzték Magyarország párosát.

Reimsben a sorsolás után nyolc ötös csoportot fognak létrehozni, amelyek mindegyikéből az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

„Legfőbb célunk, hogy kijussunk a csoportból, illetve minél tovább meneteljünk a kieséses szakaszban.

Ha a budapesti világkupához hasonló eredményeket tudnánk elérni, az már óriási sikernek számítana, mivel időközben sok nemzet kezdte játszani a teqballt, a sportág pedig nagyon sokat fejlődött.

Magyarország és Franciaország képviselői nagyon erősek, illetve a mezőnyben nagyon sok az ismeretlen csapat. Nem lehet tudni, mire lesz képes például Japán vagy Kamerun küldöttsége. Biztosan lesznek meglepetések” – mondta Ilyés Szabolcs.

{A}

A székely teqballosok heti négy-öt edzéssel készültek a világkupára, mindenki bizakodva várja a hét végi megmérettetést. Az egyéni verseny pénteken lesz, míg a párosok mérkőzéseit szombaton rendezik, akárcsak a két döntőt.

A tervek szerint a Góbék Teqball Team közösségi oldalán élőben lehet majd követni a székely játékosok mérkőzéseit. Egyébként a húszfős teqball-játékvezetői csapatban helyet kapott két székelyudvarhelyi is, Kovács Tamás és Márton Áron.