Újoncként az élvonalban a vásárhelyi vízilabdázók

Horváth Bálint Ottó 2018. október 10., 13:21

Elkezdődik az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság új évadja. A mezőnyben található a nemrég megalakult Marosvásárhelyi VSK is, amely újoncként reményekkel teli vág neki a hét végén rajtoló pontvadászatnak.

A frissen megalakult vásárhelyi csapat a Nagyváradi VSK-val is összecsap Fotó: Facebook/CSM Oradea Polo - Oficial

A Román Vízilabda-szövetség (FR Polo) a napokban készítette el a bajnoki menetrendet a részt vevő kilenc együttesnek. Eszerint a marosvásárhelyi csapat idegenben mutatkozik be a Szuperligában, szombaton és vasárnap két mérkőzést játszik az Aradi AMEFA ellen, amely az előző idényben a hatodik helyen végzett.

Ezt követően ismét vendégekként szállnak medencébe a VSK vízilabdázói a Bajnokok Ligájában érdekelt Brassói Corona otthonában.

Fotó: Facebook/CSM Oradea Polo - Oficial

A sportág iránt érdeklődő marosvásárhelyi szurkolók október 27-én és 28-án nézhetik a VSK csapatát. Ekkor játssza ugyanis első hazai mérkőzéseit az újonc, ellenfele az előző bajnokságban utolsó helyen végzett Nagyváradi Crișul lesz.

A folytatásban a Bukaresti Dinamóval, a Kolozsvári Polival, majd a korábbi bajnok Nagyváradi VSK-val találkozik. Az odavágókat hazai meccsekkel zárja a vásárhelyi együttes, előbb december 8-án és 9-én a címvédő Bukaresti Steauával mérkőzik meg, majd egy újabb fővárosi csapat, a Rapid lesz az ellenfél.

{A}

A menetrend szerint a visszavágó-sorozat február elején kezdődik, és április első feléig tart. Az összesen tizenhat fordulós (a csapatok négyszer játszanak egymással) alapszakasz lejártával az első négy helyezett bejut a felsőházi rájátszásba, és tovább küzd a bajnoki címért, a többi együttes pedig az alsóházban folytatja a végső rangsor kialakításáért.

A bajnokságban részt vevő kilenc együttes a Román Kupában is megmérkőzik egymással, de ebben a sorozatban mindössze egyetlen tornán, január 18–20. között dől el a győztes kiléte.

A Marosvásárhelyi VSK csapata a bajnoki címvédő Bukaresti Steauától kölcsönkapott tartalékjátékosokra épül, akik mellett több helyi tehetséges fiatal vízilabdázó is helyet kap a keretben.

Az élvonalbeli bemutatkozásra készülő együttest a Bukarestből igazolt Andrei Eduard edző irányítja, aki úgy nyilatkozott, hogy egy versenyképes felnőttcsapat mellett idővel egy komoly utánpótlásközpontot is szeretne kiépíteni Marosvásárhelyen.

Az első idényben nincs túl nagy elvárás: néhány mérkőzést megnyerése, illetve az utolsó hely elkerülése a cél.