Izgalmas mérkőzések várnak a csíki kosárlabdacsapatokra

Dobos László 2018. október 10., 10:40

Az U15-ös és az U18-as korosztályú női kosárlabda-bajnokságokban indított csapatot idén ősszel a VSK Csíkszereda. Mindkét együttes túl van már az első tornán.

Az alapszakaszban mindkét korosztályban rendezhet egy-egy tornát a VSK Csíkszereda Fotó: Gegő Imre

A kisebbek küzdelmébe tizenhat csapat nevezett be, melyeket a szakszövetség két nyolcas csoportba osztott. Az együttesek az alapszakaszban oda-visszavágós rendszerben minden hónapban játszanak egy-egy tornát.

A VSK Csíkszereda a 2. csoportba kapott besorolást, az első tornát Târgoviștén rendezték. A csíkiak eredményei: VSK–Bukaresti Olimpia 31–66, VSK–CSȘ Târgoviște 41–25, VSK–Gyergyószentmiklósi ISK 57–27.

Az U15-ös csíki csapat. Az első tornán csak egy ellenfél tudta legyőzni Fotó: VSK Csíkszereda

A csoportnak tagja még a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK, a Sepsiszentgyörgyi ISK, a CSȘ Botoșani és a Jászvásári Unriea CSȘ.

A VSK U15-ös csapatának összetétele: Mihálcz Beáta, Vitos Anikó, Orosz Blanka, Tamás Katalin, Cassiadi Villő, Diana Ionescu, Bilibók Tünde, Lacz Katalin, Erőss Abigél, Bálint Orsolya, Botár Boróka, Illyés Dorottya, Balázs Laura, Balázs-Becsi Júlia, Ladó Nóra és Mihály Tamara. Edzők: Nagy Kinga Katalin és Lokodi Mátyás.

{A}

Szintén tizenhat csapatos az U18-as bajnokság, ahol ugyancsak két nyolcas csoportot alakítottak ki, azzal a különbséggel, hogy itt decemberig lejár az alapszakasz. A VSK Csíkszereda az 1. csoportba kapott besorolást, az első tornát pedig Brassóban rendezték. 

A csíkiak eredményei: VSK–Brassói Brașovia 35–43, VSK–Brassói CSU 34–47, VSK–Nagyszebeni CSȘ 39–86.

Ebben a csoportban szerepel még a Dési LAPI SK, a Szatmárnémeti Sportiskola, a Gyulafehérvári Sportiskola és a Nagyváradi ACS Rookies.

Az U18-as csíki együttes Fotó: VSK Csíkszereda

Az U18-as bajnokságban részt vevő csíki együttes tagjai: Botár Márta, Tatár Noémi, Szilveszter Boróka, Gál Kincső Dóra, Tódor Gréta, Lungu Rebeka, Péli Boglárka, Orosz Anita, Onodi Fruzsina, Barazsuly Ladó Martina, Salamon Mercédesz, Dézsy Rebeka, Tamás Anita és Szatmári Anna. Edzők: Nagy Kinga Katalin és Lokodi Mátyás.