Minden elvárást fölülmúlt az idei Őszi Vásár

Kovács Eszter 2018. október 09., 19:01

Minden elvárást fölülmúlt a hétvégén megtartott 26. Őszi Vásár. Több mint húszezer látogató fordult meg a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban és környékén, a kiállítók pedig elégedetten távoztak.

Fotó: Barabás Ákos

Legbizakodóbb elképzeléseit is felülmúlta az idei vásár sikere, újságolta Orosz-Pál Levente, a 26. Őszi Vásár főszervezője. „Noha pontos méréseket egy ilyen, szabadtéri programokat is magában foglaló rendezvényen nem lehet végezni, annyit bizonyosan elmondhatunk, hogy

idén meghaladtuk a tavalyi húszezres látogatottságot” 

– fogalmazott. A mintegy százötven kiállító mindegyike elégedetten távozott, régen láttak ilyen jó vásárt, tette hozzá. „A gazdasági konferencián és üzletember-találkozón, valamint a vásáron nagyon sok üzlet köttetett, számszerűen azokat tudjuk, amelyeket a tizenhat magyarországi cég kötött, ezek összértéke pedig 541 650 euró” – matematikázott Orosz-Pál Levente.

{A}

A jövő évi rendezvénnyel kapcsolatosan elmondta, igazi közösségi rendezvénnyé nőtte ki magát az Őszi Vásár, a szervezők felelőssége, hogy a megszokott színvonalat fenntartsák, a programot pedig bővítsék.

A mesemondó verseny nyertesei

Az Őszi Vásár részeként idén kilencedik alkalommal rendezett mesemondó versenyt a Príma Rádió. Szombaton a vásár színpadán huszonkilenc napközis és kisiskolás gyerek mesélt a nagyközönségnek. A négytagú zsűri döntése nyomán idén az első helyezett Simon Tímea, a Bethlen Gábor Általános Iskola tizenkét éves tanulója lett, a második helyezett a hat és fél éves Magyari Olívia, a Móra Ferenc Általános Iskola diákja, míg a harmadik helyen Novák Andor, a Benedek Elek Pedagógiai Líceum második osztályos tanulója végzett. Különdíjban részesült: Sztojka Nóra, az Orbán Balázs Általános Iskola második osztályos diákja és Fülei Zsófia a Csillagvár napköziből. Az előző évek versenyeihez hasonlóan idén is ajándékcsomagot kapott a legkisebb mesemondó, aki idén Petra Béla Hunor volt, a Csillagvárból.

{K1}

{K2}