Csíkszereda legrégebbi lakóövezete hamarosan megérkezik a 21. századba

Barabás Hajnal 2018. október 08., 19:34

Útszerkezet-építés következik a csatornahálózat cseréjét követően a csíkszeredai Mihail Sadoveanu és a Brassói út találkozásánál lévő tömbházak belső udvarának felújítási munkálatai során.

Munkagépekkel dolgoznak a csatornarendszer felújításán a Sadoveanu-udvarban Fotó: Gecse Noémi

A földalatti infrastruktúra felújításával kezdődött másfél hónappal ezelőtt a csíkszeredai a Mihail Sadoveanu utca és a Brassói út találkozásánál lévő lakóövezet korszerűsítése.

A 31–33-as számú tömbházak által határolt „Sadoveanu-udvaron” még folyik az esővíz-, és szennyvízcsatorna-rendszer felújítása, újakra cserélik a csöveket.

Fotó: Gecse Noémi

A terület nagy részén ezt befejezték, jelenleg a 33-as számú tömbház előtti részen dolgoznak a kivitelező cég munkatársai. Buzogány Károly, a kivitelezéssel megbízott ING Service cég igazgatója megkeresésünkre elmondta:

amint a csatornahálózatot rendbe teszik, következhet az útszerkezet-építés, és miután elkészültek az útalappal, csak azután kezdenek el aszfaltozni.

Fotó: Gecse Noémi

A teljes felújítást igyekeznek még az év vége előtt befejezni. A város legrégebbi lakóövezetére ráfért a modernizálás, több évtizede elhanyagoltság jellemezte. Ezúttal a felújítási munkálatokkal civilizáltabb környezetet alakítanak ki,

rendbe teszik a zöldövezetet, és új játszóteret, 34 új parkolóhelyet, valamint korszerűbb közvilágítást építenek ki az udvaron.