Azon dolgoznak, hogy Szentegyházán mindenhol működjenek a háztartási eszközök

Fülöp-Székely Botond 2018. október 08., 15:46

Javul az áramszolgáltatás minősége Szentegyháza nagyfalusi és más részein, ahol már évek óta gondokat okoz, hogy alacsony feszültség van a háztartásoknál. A fejlesztés érdekében jelentős beruházást eszközölt a szolgáltató.

Fotó: Barabás Ákos

Összesen kétmillió lejből erősíti meg, illetve bővíti villanyhálózatát az Electrica Rt. Szentegyháza Nagyfaluként ismert részén – tudtuk meg Molnár Tibor polgármestertől, aki hozzátette, a beruházáshoz nem kell hozzájárulnia a helyi önkormányzatnak.

Az elmúlt években rengeteg panasz érkezett a polgármesteri hivatalhoz a lakóktól, miszerint a nagyfalusi részen 130-160 voltos feszültség van nappal a vezetékekben, így nem működnek a háztartási gépek

– közölte. Rámutatott, az említett összegből mintegy ötven rossz állapotban lévő betonoszlopot cserélt ki a vállalat, valamint egy új transzformátort is épített a Cigánydomb közelében. Mindemellett új vezetékeket helyeztek üzembe, és újracsatlakoztatják a hálózatra azokat háztartásokat, ahol korábban problémákat jeleztek. A cél, hogy minden házban 220 voltos feszültség legyen. A munkálatok befejezésének határideje októberben jár le.

{A}

A polgármester megjegyezte, nagyjából egy hónapja hasonló megvalósításba kezdett az áramszolgáltató vállalat Szeltersz azon részén, amely a város ügykezelésébe tartozik, ugyanis innen is több panasz érkezett, elsősorban a vendéglátó egységek tulajdonosaitól. Itt egyelőre a villanyoszlopok cseréje van folyamatban.