Egymást is meglepték az idősek

Molnár Melinda 2018. október 07., 12:33

Hagyományt teremtett a Diakónia Keresztyén Alapítvány székelyudvarhelyi fiókszervezete: az idősek világnapja környékén őszi díszbe öltöztetik a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium étkezdéjét, és ünneplésre hívják az időseket.

Köszönet a példamutatásért és azokért az értékekért, amelyek szerint éltek és átörökítettek Fotó: Veres Nándor

Míg gyülekeztek, az egészségpontnál vércukorszintet, vérnyomást mértek a szakápolók és önkéntes asszisztensek az igénylőknek.

A mi világunk önökkel, apáink, nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példáiból meríthetünk, erőt hitet és bátorságot

– mondta köszöntőjében Papp Csilla fiókvezető. Szerető gyerekeket, vidám unokákat, egészséges napokat, tartalmas, boldog életet kívánt az ezüst éveiket élőknek. Lőrincz Edit önkormányzati képviselő a városi tanács részéről tolmácsolt ünnepköszöntőt. A Gede Ildikó belvárosi református lelkipásztor által tartott áhítat után Bajkó Norbert, a Szent Miklós Plébánia segédlelkésze osztotta meg ünnepi gondolatait.

{A}

Asztali áldás után együtt fogyasztotta el a százfőnyi meghívott az ajándékebédet. Az együttlét Kolozsi Barbarának és Antohi Andreának, a Tompa László Általános Iskola tanulóinak a szavalatával, illetve Kovács Tamás, a református kollégium tanulójának a furulyajátékával folytatódott. Székely Kincső, a Benedek Elek Pedagógiai Líceum diákja népdalokat énekelt. Az ünnepi műsor végén Csutak Ildikó Magyar Ottó Az élet alkonyán című versét tolmácsolta László Zoltán pedig humoros percekkel szerzett örömet kortársainak. A továbbiakban az ünnepeltek közül lelkes jelentkezők szavaltak, énekeltek és olvastak fel, a időskorral, október 6-ával és a magyarsággal kapcsolatos verseket, prózát.

Fotó: Veres Nándor

Ajándéknap

Papp Csillától megtudtuk: azokat a hozzátartozókat is meghívták az ünnepségre, akiknek a családtagjai az alapítvány ellátottjai voltak. A házhoz és ágyhoz kötött betegeiket pedig higiénés-ajándékcsomaggal látogatták meg önkénteseik, és elbeszélgettek velük.