Szabadidőpark épül Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2018. október 05., 20:06

Legalább tíz éve fogalmazódott meg az elképzelés, hogy Gyergyószentmiklóson, a mellékgazdasághoz közeli kihasználatlan területen szabadidőpark létesüljön. Sikeres pályázat és több éves adminisztrációs előkészület után most már megvalósulni látszik. Dolgoznak a területen.

A polgármester a park terveit mutatja, a háttérben már zajlik a kivitelezés Fotó: Gergely Imre

Uniós pályázati finanszírozást nyert Gyergyószentmiklós a 2,6 millió lejes beruházáshoz, a szabadidőpark létrehozásához. A tényleges kivitelezés a napokban indult el a több mint tízezer négyzetméteres elhanyagolt területen, amely az Építők utcából nyílik, és ahol építkezési törmeléket tárolt eddig az önkormányzathoz tartozó mellékgazdaság. A beruházásnak kilenc hónap alatt kell megvalósulnia. Egyelőre a földmunkák zajlanak, a sétányok nyomvonalának kialakítása zajlik. Az igazi,

látványos haladás majd tavasszal lesz megfigyelhető, amikor a növényzetet telepítik be a parkba.

Nagy Zoltán polgármester elmondása szerint több mint 240 fát, 400 cserjét és több ezer virágot terveznek ültetni.

Amellett, hogy egy új zöld parkot kap a város, amely mindenki számára csendes, nyugodt környezetet, pihenési lehetőséget biztosít, a kikapcsolódásra vágyókat is várja. Az elsőrendű célcsoportot a gyermekes családok jelentik.

Három játszóteret alakítanak ki, külön játszóhelye lesz a 3 évesnél kisebbeknek, a 3 és 7 év közötti gyermekeknek, illetve a 7 és 14 év közöttieknek.

A fiatalokat és a sportolni akaró felnőtteket fitneszpark várja, de lesz egy kisebb méretű sportpálya is. Az idősebbeknek és a csendesebb, pihentetőbb kikapcsolódásra vágyóknak a lugasnak kialakított rész lehet majd a kedvenc helyük a parkban.

{A}

Manapság már alapkövetelmény, hogy ahová közönséget várnak, ott a legmodernebb technológiára is szükség van, így wifi, azaz ingyenesen elérhető internethozzáférés is lesz a szabadidőparkban. És hogy a közösségi tér ne csak szép legyen, hanem sokáig jó állapotban tudja fogadni a gyergyószentmiklósiakat, térfigyelő kamerák vigyáznak majd a biztonságra, éjszakánként pedig zárva lesz a park.