Jótékony céllal rendezik meg a kelementelki szüreti mulatságot

Simon Virág 2018. október 04., 13:54

Fehérboros, virágmézes kolbászt készítenek és meg is lehet kóstolni október 6-án, szombaton a Kelementelkén tartott szüreti mulatságban. A szervezők célja hosszútávon, hogy egy igazi borfesztivállá nője ki magát a rendezvény.

Archív Fotó: Gligor Róbert László

A bor és a fröccs lesz a főszereplő október 6-án a kelementelki szőlőhegyen, de számos kulturális és gasztronómiai program is várja az érdeklődőket. A 8. alkalommal megszervezett szüreti mulatság több okból is különleges kiadásnak ígérkezik, hiszen

a magyarországi meghívottak több új gasztronómiai programmal is készülnek.

A meghívó szerint a Kisküküllő-menti Szüreti Fesztivál csőszei és huszárai 11 órakor vonulnak fel és járják körbe a környékbeli falvakat, hogy mulatságba hívják a szőlő és borkedvelőket. A kelementelki szőlőhegyen 13 órakor ünnepélyes megnyitóval és borlovag-avatással veszi kezdetét a fesztivál. A megnyitó után hagyományőrző csoportok zenés táncos műsorai, helyi termékek kiállítása és vására, valamint gasztronómiai események sorozata várja a látogatókat.

{A}

A Magyar Szikvízgyártók Lovagrendje 236 literes Barátság kelyhének borral és szódával való feltöltése után,

a kehely hivatásának megfelelően, meg is barátkozhatnak az érdeklődők a kapott hosszúlépés fröccsel.

A fröccs mellé finomabbnál finomabb étkekből lehet majd válogatni. A már hagyományos ökörsült és gulyásparti mellett idén modern gasztronómiai bemutató lesz. Az előadás mellett a Békés megyei Culinary Team részéről (akik Magyarország képviselői a szakács világbajnokságon és olimpián) Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft vezetője, valamint a Petry munkatársai elkészítik a Kisküküllő-menti Szüreti Fesztivál fehérboros, virágmézes kolbászát, amelyet a helyszínen meg is lehet kóstolni.

A rendezvény eseményeinek sorából nem maradhat ki a jótékonykodás sem, az Erdélyi Fehérasztal Lovagrend és a Culinary Team tagjai által készített finomságot adományok fejében lehet megkóstolni.

A karitatív főzésből származó összeget a Havadtői Családotthon számára ajánlják fel.

Természetesen nem marad el a helyiek hagyományos főzőversenye sem, amelyet az Erdélyi Fehérasztal Lovagrend és a Culinary Team tagjai zsűriznek majd. A szüreti fesztivál hangulata úgy lesz igazi, ha mindenki meg tudja kóstolni, mi szem-szájnak ingere, ezért a szervezők különjáratot biztosítanak az érdeklődőknek. A fesztiválbuszok 12 és 13 órakor indulnak a Continental Hotel parkolójából, visszafele 18 és 19 órakor.