Csíkszeredában magyarul tanulna a Dinamo

Józsa Csongor 2018. október 04., 15:06

Az FK-nál nem prioritás, hogy a Román Kupából kiüssék a nagy hagyományokkal rendelkező bukaresti együttest. Az edző attól tart, a meccs alatt incidensek lehetnek a lelátón.

Dinamo–Sepsi OSK meccs a bajnokságban. A fővárosiaknak a kupában is meg kell küzdeniük egy székely csapattal Fotó: Facebook/lpf.ro

Valamivel kevesebb mint egy hónap van még a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntő meccséig. Az FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo párharc a sorshúzást, valamint a pontos időpont kijelölését követően is izzik. A román sajtóban megjelent nyilatkozatokból szemezgettünk.

Előbb a fővárosi klub főtitkára, Bogdan Bălănescu fejtette ki álláspontját, elégedetten nyilatkozott, hogy az élvonalbeli együttes a harmadosztályban szereplő gárdát kapott. „A kupa megnyerése a célunk, a következő csapat a nyolcaddöntőben verhető. Tudják hogy van, minden megtörténhet, remélem, hogy nem lesz semmi gond, ott leszünk a folytatásnál. Az új trénerünk, Claudiu Niculescu még egy kupát elhódíthat. Rendbe kell ráznia a fiúkat, előbb a bajnokságban, majd a Román Kupában is győznünk kell.” Viccesen hozzátette,

a pontvadászatban a Sepsivel, a kupában a Csíkszeredával mérkőzünk meg. Ebben a hónapban megtanulunk magyarul”.

A tanfolyam fele már lejárt, a háromszékiekkel gólnélküli döntetlent jegyeztek.

{A}

A másik részről, az FK Csíkszereda edzője tart a Dinamo-fanatikusoktól. „Nagy lesz az összecsapás rizikófaktora, remélem, hogy nem fajulnak el a dolgok a lelátón. A sportról kellene szólnia a meccsnek” – jelentette ki Valentin Suciu.

Valentin Suciu attól tart, a pálya szélén nem a sportról fog szólni az összecsapás Fotó: Gecse Noémi

„Meg vagyok győződve, hogy lehetnek incidensek. Amikor a Sepsit vezettem, akkor is voltak. Nem normális, de nálunk mégis megtörténik. Ez a szélsőségesség nagyon sok rosszat tesz a sportnak. Ha jobban belegondolunk, egy ünnepnek kellene lennie mindkét csapata számára, ahol a labdarúgás nyer. A pályán pedig az a csapat, amelyik több gólt rúg a másiknak. Csak ennyi az egész” – tette hozzá a tréner.

Csíknak nem prioritás a kupa

Az FK Csíkszereda elnöke, Szondy Zoltán jelenleg azon dolgozik, hogy a mérkőzést a Hargita megyeszékhelyen rendezhessék meg. A másik opció a Sepsi OSK stadionja. Hogy végül hol lesz, arra pénteken kapunk választ.

Addig is a Gsp.ro portálnak nyilatkozva elmondta, az FK-nak nem elsődleges, hogy mi lesz a Dinamo elleni találkozó kimenetele. „Nem jelent semmi különösebbet a bukaresti klubbal szembeni mérkőzés. Lehet, hogy ez meglepő, de nekünk az a fontos, hogy idén feljussunk a 2. Ligába.”

Szondy azon dolgozik, hogy Csíkszeredában rendezzék meg a találkozót Fotó: Gecse Noémi

Hozzátette, nagy erőket mozgósítanak, hogy a Román Kupa-mérkőzés helyszíne Csíkszereda legyen. A klubvezető elmondta, valószínűleg a Dinamo megcélozza, hogy a kupában jól szerepeljen, mivel a bajnokságban botladozik.

Tudom, hogy minket idegenben nem szeretnek sehol sem, de ezúttal itthon játszunk. Akár Csíkszeredában, akár Sepsiszentgyörgyön lesz az összecsapás, a mi drukkereink a fővárosiakat leszurkolják. Egy továbbjutás bónusz lenne nekünk”

– vélekedett Szondy Zoltán.

Az FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo találkozót november 1-jén 19 órától játsszák.