Őszi Vásár – immár a huszonhatodik

2018. október 04., 09:27

A négynapos, csütörtök délelőtt 11 órakor kezdődő és vasárnap 19 óráig tartó székelyudvarhelyi Őszi Vásár célja huszonöt éve ugyanaz: Udvarhelyszék gazdasági életének fellendítése.

Fotó: Barabás Ákos

A 26. Őszi Vásár igen szokszínű és változatos termékekkel várja a látogatókat a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban és környékén. A rendezvényen idén is több mint 150 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait.

A kiállítás és a vásár továbbra is megőrizte általános jellegét, így fogyasztási cikkek, kozmetikumok, bioélelmiszerek, természetes tisztítószerek, édességek, bútorok, fajátékok, elektronikai cikkek, konyhai felszerelések, dekortermékek, kazánok, kályhák, egyedi ruhakollekciók, gyerekcipők, gumiabroncsok, autós kellékek, személygépjárművek, szerszámok, menyasszonyiruha-különlegességek, virágkompozíciók, dísztökök, építőipari termékek, könyvek, táplálékkiegészítők, vitaminok, optikai kellékek, vadászati kiegészítők, kézműves borok, ékszerek, bizsuk, turisztikai programok, üdülési csomagok, sütemények, csokoládékülönlegességek, dekoratív festékek, felületkezelő anyagok is megtalálhatók a kínálatban.

Továbbá a Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. támogatásával idén tizenöt magyarországi kiállító képviselteti magát, egyebek mellett 3D nyomtatókat, elektromos fűtési rendszereket, táplálékkiegészítőket, munkavédelmi ruhákat, szigetelő anyagokat, biztonságtechnikai berendezéseket, HR-szoftver szolgáltatásokat, kommunális erdészeti gépeket, cellulóz szigetelőanyagokat kínálva.

A sportcsarnok szomszédságában idén is autókereskedők mutatják be a legújabb autótípusokat, a szabadban kazánokat, épületgépészeti berendezéseket, napkollektorokat, kerti bútorokat, autóabroncsokat, akkumulátorokat, autós kellékeket állítanak ki.

A rendezvény nemcsak a vállalkozóknak, hanem az udvarhelyi és udvarhelyszéki látogatóknak is tartogat érdekességet: a kiállítói standoknál több, kóstolással egybekötött termékbemutató is lesz. Idén jubilál a Borfesztivál, ahol főként magyarországi kézműves borokat, borkülönlegességeket lehet megkóstolni, valamint lesz Székely Termékek Kulturális Fesztiválja is a városi minifocipályán. Az estéket koncertek színesítik, a széles palettát pedig néptánc- és népdalelőadások, valamint könnyűzenei produkciók teszik egésszé.

A 2 lejes belépő tombola is egyben,

a sorsolás kedden lesz a Príma Rádióban, ahol több értékes nyeremény talál majd gazdára: kozmetikai csomagok, utazási utalványok, napilap-előfizetések a Székelyhonra, ruhakölcsönzés, virágok, könyvcsomagok stb.

A 26. Őszi Vásár társszervezője Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, főtámogató Hargita Megye Tanácsa, további támogatók a Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Bethlen Gábor Alap.

Az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen ezúttal is részt vesz a Eurocar Trading, amely a Toyota személygépjárművek forgalmazásával foglalkozik. A 2002-ben alapított vállalat 2004 óta kizárólagos forgalmazója a japán autómárkának Maros és Hargita megyében. Helyi szalonjaikban az elérhető összes terméket és szolgáltatást megtalálják az autókedvelők.

www.eurocartrading.ro

A kiállítók között rátalálhatunk a Koala Prod könnyűipari vállalkozásra is, amely játékok gyártása mellett bútorok megmunkálásával is foglalkozik. A 25 éve a piacon tevékenykedő társaság műhelye Fenyéden található, azonban jövő hétvégén termékeikkel Székelyudvarhelyre érkeznek, ahol bárki megtekintheti őket, és vásárolhat tőlük.

Az Őszi Vásáron a farkaslaki Electron képviselőivel is találkozhatunk Székelyudvarhelyen. A fűtéstechnológiára és kazánszerelésre specializálódott vállalatot a rendszerváltás utáni években alapították, 27 éves múltjával tehát megbízhatóságot eredményez a vásárlókban.

Évről évre visszatérő vendég az országos szinten ismert és népszerű Melinda Instal Impex is. A vállalkozás a hűtés- és fűtéstechnika mellett fürdőszobai felszerelések nagymúltú hazai forgalmazója és kivitelezője. Az 1994-ben indított családi vállalkozás évről évre fejlődött és bővítette termékskáláját, ezzel napjainkra Székelyföld egyik legmeghatározóbb gazdasági szereplőjévé vált.

www.melindainstal.ro

A simply clever mottó büszke képviselője maga az Eco Car, amely immáron 21 éve meghatározó szereplője a Hargita megyei autós piacnak, és egyben hűséges partnere a székelyudvarhelyi Őszi Vásárnak. Az ország egyik legkedveltebb és legnépszerűbb autómárkáját forgalmazó cég széleskörű szolgáltatásait a minőség és a megbízhatóság jellemzi. Bővebb információk a Škoda márkaképviselet kiállító standjánál.

www.ecocar.ro

Legyen Ön is ott, hogy megtekintse a helyi és nemzetközi cégek különböző termékeit, és érezze jól magát a borfesztiválon, illetve a szabadtéri rendezvénysorozaton.

XXVI. Őszi Vásár rendezvénysorozat – program
Időpont: 2018. október 4–7.
Helyszínek: Székelyudvarhely – Városi Sportcsarnok, Minifocipálya – Székelyudvarhely
Szervező: Prima Press Kft., Arkum Alapítvány, Székelyudvarhely
Társzervező: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala
Főtámogató: Hargita Megye Tanácsa
Támogató: Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft., Bethlen Gábor Alap
Partnerek: Eurato Rt., ExpoConsulTeam Kft., Promacht Bt., AramisRoSecurity, UKKSZ, Big Wine, Hargita Business Center – székelyudvarhelyi inkubátorház

Október 4., csütörtök

11:00 A XXVI. Őszi Vásár rendezvénysorozat megnyitója: ünnepi beszédek, ünnepélyes megnyitó
15:00 Gazdasági konferencia és üzletember találkozó (Hargita Business Center)

Október 5., péntek

10.00 XXVI. Székelyudvarhelyi Nemzetközi Kiállítás és Vásár – Városi Sportcsarnok
13:00 IX. Székely Termékek Fesztiválja megnyitója – városi minifocipálya
15.00 Ezüstfenyő néptánccsoport, Zetelaka (oktató: Kovács Imre)
16:00 XV. Borfesztivál megnyitója – városi minifocipálya, vendégszerepel Székely Dalegylet
16.30 Kékiringó Néptánccsoport (oktató: Both Aranka)
17.00 A Móra Ferenc Általános iskola diákjainak előadása
17:30 Farkaslaki Virgoncz gyerektánccsoport (oktatók: Osváth Ildikó és Hajdó Lóránt)
18:00 Emő zumba
19.00 Abodi-Nagy Blanka és Olti Attila előadása
20:15 Simó Annamária és zenekara

Október 6., szombat

10.00 XXVI. Székelyudvarhelyi Nemzetközi Kiállítás és Vásár – Városi Sportcsarnok
10:00 IX. Székely Termékek Fesztiválja – városi minifocipálya
11:00 XV. Borfesztivál – a városi minifocipálya
11.00 A NYÖP nyugdíjas tagjainak és a Dr. Pál Gyula Kórus előadása
12.00 Seríttő Néptánccsoport – Székelyudvarhely (oktatók: Márton Sándor, Fülöp Anna)
12:30 A Tamási Áron Gimnázium Gereben Néptánccsoportja (oktatók: Boros Béla és Hilda)
13:00 IX. Mesemondóverseny
15:30 Orbán Balázs Általános Iskola diákjainak előadása, oktató: Geréb Harmat
16:30 Népdalkórus előadása, oktató: Fodor Béla
17.30 Fortuna Dance tánciskola, Székelyudvarhely (oktató: Csiszár Melinda)
18.30 Szőcs Reni-koncert – a 2016-os Star Academy győztesének fellépése
20.00 No Sugar-koncert

Október 7., vasárnap

10.00 XXVI. Székelyudvarhelyi Nemzetközi Kiállítás és Vásár – Városi Sportcsarnok
10:00 IX. Székely Termékek Fesztiválja – városi minifocipálya
11:00 XV. Borfesztivál – a városi minifocipálya
12:00 Allegra Barokk zenekar,zenekari vezető: Veress Viktória
13:00 Székelyudvarhelyi Boróka Néptánccsoport (vezető: Kelemen Erzsébet)
14:00 Kecseti Kaláka néptánccsoport (oktató: Bakk Katalin)
14:30 Fit Girls moderntánc-csoport, oktató: Lukács Annamária (Babi)
15:30 Koly Dance Klub táncosai, oktató: Kolumbán Csaba
16.00 Udvarhelyszéki népdalok, a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközpiskola IV. A osztály népdalosai, oktató: Nagy Enikő
16.30 Népdalok Fábián Katalintól, az Orbán Balázs Általános Iskola tanulójától
17:00 Székelyszentmihályi Citerazenekar (vezető: Nagy Márta Izabella)
18:00 Vásárzárás

Fizetett tartalom