Estére ütemezték az FK Csíkszereda kupameccsét

Józsa Csongor , Dobos László 2018. október 03., 11:27

A szakszövetség közzétette a Román Kupa nyolcaddöntőjének menetrendjét. Kérdéses, hogy az FK Csíkszereda saját stadionjában fogadja-e a fővárosi ellenfelét.

Csíkszeredai örömünnep a továbbjutáskor Fotó: Pinti Attila

A legjobb tizenhat együttest felvonultató mezőnyben két, a 3. Ligában, két a 2. Ligában szereplő gárda maradt talpon, a fennmaradó tizenkét klub az élvonalból küzd, hogy a labdarúgó Román Kupa soron következő körébe jusson.

A nyolcaddöntő sorsolását pénteken tartotta a Román Labdarúgó-szövetség (FRF), szerdán délelőtt tette közzé a pontos menetrendet. Ez alapján az FK Csíkszereda november 1-jén, csütörtökön 19 órától játssza a párharcát az 1. Ligában szereplő Bukaresti Dinamóval. A Sepsi OSK egy nappal korábban a CS Mioveni gárdájával néz farkasszemet.

Másodosztályos után élvonalbeli klub lesz az ellenfél Fotó: Pinti Attila

A Román Kupa versenykiírása alapján a továbbjutó sorsa egyetlen meccsen dől el. A gyengébben rangsorolt együttes a házigazda. A kérdés az, hogy saját, vagy egy másik stadionban rendezik meg a csíkszeredaiak a kupatalálkozót.

Cseke Szilárd, az FK Csíkszereda sportigazgatója elmondta, hogy még nagyon friss az információ. Az időpontról a Román Labdarúgó-szövetség a tévétársaságokkal közösen döntött. Mivel este lesz a meccs, a szervező FK Csíkszeredának két lehetősége van: mobil világítórendszert szerelni a csíki létesítménybe, vagy a legközelebbi villanyvilágítással rendelkező stadionban rendezni a találkozót.

{A}

Szondy Zoltánt, az FK Csíkszereda elnökét telefonon értük utol. „Pénteken kell a szövetségnek választ adnunk, hogy hol rendezzük az FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo mérkőzést. Két lehetőség van. Az egyik az, hogy megpróbálok támogatót találni Magyarországon egy világítóberendezés bérlésére. A másik változat Sepsiszentgyörgy lenne, az OSK tulajdonosa, Diószegi László felajánlotta, hogy bérmentesen rendelkezésünkre bocsátja a Sepsi OSK stadionját” – mondta el Szondy.

Labdarúgás, Román Kupa, nyolcaddöntő

október 30-án, kedden:
Nagyszebeni Hermannstadt–FC Voluntari (16.30)
AFC Turnu Măgurele–Universitatea Craiova (19.00)
Jászvásári Poli–FC Viitorul (21.45)

október 31-én, szerdán:
CS Mioveni–Sepsi OSK (16.30)
Kolozsvári U–Astra Giurgiu (19.00)
Medgyesi Gaz Metan–Kolozsvári CFR (21.45)

november 1-jén, csütörtökön:
FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo (19.00)
Dunărea Călăraşi–FCSB (21.45)

{K1}

{K2}