Medvét gázoltak halálra Székelyudvarhelyen

Fülöp-Székely Botond 2018. szeptember 30., 12:42

Halálra gázoltak egy medvét Székelyudvarhely bethlenfalvi részén vasárnap hajnalban. A medvét elgázoló járműben egy terhes nő is utazott, de nem történt személyi sérülés.

Fotó: Mărmureanu-Biro Leonard

Fenyéd irányából érkezett be városba hajnali fél három után nem sokkal, Dacia Logan típusú járművével, az a kápolnásfalusi férfi, aki a Székelyudvarhely táblától nem messze ütött el egy medvét – tudtuk meg Mărmureanu-Bíró Leonárdtól, a helyszínre riasztott Nagy-Küküllő Vadász és Sporthorgász Egyesület igazgatójától. Mint mondta,

a közeli térfigyelő kamerák felvételei szerint a nagyvad a város irányából jött, majd hirtelen kiugrott az autó vezetője elé. Az ütközés után a közeli sáncig jutott el a medve, ahol elpusztult.

Fotó: Mărmureanu-Biro Leonard

Az autó sofőrje egyébként terhes feleségével igyekezett a kórházba, így bár a jármű meglehetősen roncsolódott, nagy szerencse, hogy nem történt személyi sérülés – hangsúlyozta a társulat igazgatója, akinek tudomása szerint a nő később egy egészséges kisfiút hozott a világra.

Mivel szerződésben állnak a helyi önkormányzattal,

a medve tetemének elszállítása, feldolgozása és értékesítése a vadásztársulatra hárult, ám az ebből származó bevétel az államot illeti.

{A}