Népszerűségét vesztő motokrossz

Gergely Imre 2018. szeptember 26., 14:12

Az országos motokrossz-csapatbajnokságnak és egyben a kvadbajnokság harmadik fordulójának adott otthont a hét végén a szárhegyi-güdüci terepmotorpálya.

Már csak egy verseny van hátra az egyéni bajnokságból, október végén Sepsiszentgyörgyön állnak rajthoz a motorosok. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Abból a szempontból sikeresnek mondható a rendezvény, hogy nem történt baleset, és valóban látványos, izgalmas verseny volt a szombaton és vasárnap lezajlott négy futam. Azonban mint a házigazda Bástya Sportklub tagja, Gábor László elmondta, sajnos évről évre csökken a hivatalos megmérettetéseken rajthoz állók létszáma. Most

alig több mint negyvenen indultak el a viadalon.

A színvonal viszont nem csökkent, kivételes élményben lehetett részük a nézőknek.

A versenyen részt vettek a Ditrói Ditriders pilótái is, két első, egy harmadik és egy negyedik helyet szerezve. A csapatbajnokságot a Steaua nyerte, megelőzve a Marosvásárhelyi Moto Tehnic együttesét.

Motokrossz, csapatbajnokság, Szárhegy-Güdüc

50 cm³-es kategória: 1. Liviu  Jigmond (Lugos, KTM), 2. Becze Vince (Bukaresti Steaua, KTM), 3. Szabó Neamțu Levente (Steaua, KTM).

65 cm³: 1. Ioan Chiujdea (Bukaresti CSM, KTM), 2. Erőss Kund (Marosvásárhely, Husquarna), 3. Movileanu Albert (Steaua, KTM).

85 cm³: 1. Erőss Koppány (Steaua, KTM), 2. Erőss Kund (Marosvásárhely, Husquarna).

MX2: 1. Vlad Roșu (Lugos, Honda), 2. Florin Grădinaru (Bukaresti CSM, Kawasaki), 3. Nicolae Ciocu (Steaua, Yamaha).

MX1: 1. Mihai Ciocu (Steaua, Husquarna), 2. Mihai Stoichescu (Lugos, Honda), 3. Ionuț Cojanu (Steaua, Yamaha).

{A}

Amatőr kategória: 1. Kovács Balázs (Ditrói Ditriders, KTM), 2. Okos Zsolt (Steaua, Yamaha), 3. Gálfi Csaba Zalán (Marosvásárhely, KTM), 4. Fórika Krisztián (Ditrói Ditriders, KTM).

Veteránok: 1. Fazakas Zoltán (Steaua, Yamaha), 2. Mihăiță Stoeanovici (Brassó, Yamaha), 3. Domokos Csaba (Ditrói Ditriders, KTM).

Kvad: 1. Kovács Gergő (Ditrói Ditriders, Yamaha), 2. Burján Zoltán (Déva, KTM), 3. Emil Crețan (Temesvár, KTM).