Graffiti színesíti a háromszéki közösségi teret

Bíró Blanka 2018. szeptember 25., 21:37

Közösségi térré „színesítette” a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) az Olt negyedi régi sportpályát.

Fotó: Bíró Blanka

A teret körbevevő szürke garázsfalakat színes graffiti díszíti, az alapítvány által kiírt pályázat tervezését és kivitelezését Kopacz Hanna, a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős diákja nyerte el.

{A}

A többhetes munka a napokban készült el, és kedden adták át hivatalosan. Bereczki Kinga, a HKA ügyvezetője elmondta,

a téren már több közösségi befektetést megvalósítottak, korábban mozgásparkot, tavaly kutyafuttatót, és az általuk vásárolt kosárlabda-palánkokból is ide kerül kettő,

de szerették volna hangulatosabbá tenni, ezért írták ki a graffitire a pályázatot.

Fotó: Bíró Blanka

Kopacz Hanna elmondta, a közelben lakik, gyakran látta, hogy a gyerekek fociznak a téren, ez adta az alapötletet: a helyi sárga és a nemzetközi zöld csapat mérkőzik meg a garázsfalakon. A sárga csapatban a sepsiszentgyörgyiek az élvonalbeli futballcsapatuk, a Sepsi OSK néhány játékosát is felismerhetik.

Hanna barátjával Szabó Jánossal tervezte és festette meg a graffitit, ám a környékbeli gyerekek is besegítettek. 

Az első napokban csak bámészkodtak, aztán egyre többen kértek ecsetet, és az egyik falon, a nézőket már ők véglegesítették.

Fotó: Bíró Blanka

Berecki Kinga kifejtette, a közösségi befektetés során az együttműködésre nagy hangsúlyt fektetnek, ezúttal is egy helyi vállalkozó biztosította az anyagokat. A graffiti az alapítvány huszadik közösségi projektje,

eddig Sepsiszentgyörgyön nyolc, Kézdivásárhelyen hat, Kovásznán négy, és Baróton egy projekt valósult meg.

Ezek között van négy mozgáspark, három játszótér, két kutyafuttató, és több sportelemet helyeztek ki: pingpong-asztalt, kerékpártartót és pumpát, kosárlabdapalánkokat is vásároltak, ezeket még az önkormányzat kell kihelyezze.

A húsz beruházás összértéke 260 ezer lej, ezt az összeget a közösségi kártyák használatából befolyt összegből fordították vissza. A létesítményekkel az egészséges életmódot és a közösségi összetartozást népszerűsítik – szögezte le a HKA ügyvezetője.

Fotó: Bíró Blanka