A megyei könyvtárnak gyűjtenek a Palotabálon

Antal Erika 2018. szeptember 25., 21:10

A Marosvásárhelyi Állami Filharmónia szimfonikus zenekara, a Dance Art Tánciskola, Egyed Apollónia szoprán és Cristian Mogosan tenor teszi – a tavalyihoz hasonlóan idén is – színvonalassá a Palotabált.

Fotó: Palotabál/Facebook

Október 31-én szervezik meg a marosvásárhelyi Kultúrpalotában a Palotabált. A szervezők tavaly a képtárnak, idén pedig a megyei könyvtár számára szerveznek gyűjtést, hogy az adományokból értékes könyveket vásárolhassanak.

Fülöp Tímea, a Kultúrpalota osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, ugyanúgy tervezik megszervezni a bált, amelyre ez alkalommal október 31-én, szerdai napon kerül sor. A Kultúrpalota nagytermében építik ki a báltermet, amely egy szintre kerül a színpaddal. A résztvevők az előcsarnokból és az oldalfolyosókról kis lépcsőkön léphetnek be az így kialakított bálterembe. A nagyestélyi ruha a hölgyeknek ezúttal is kötelező, a férfiak szigorúan két viselet közül választhatnak: frakk – fekete nadrág, fekete cipő, fehér mellény, fehér ing és fehér csokornyakkendő, vagy fekete szmoking – az előzőhöz hasonló nadrág, cipő és ing a kötelező fekete csokornyakkendővel. 

A szervezők, közösen a Maros Megyei Múzeummal, a Kultúrpalotával, a Marosvásárhelyi Állami Filharmóniával és a Dance Art Tánciskolával együttműködve az egykori – Bécsben, Budapesten, vagy Temesváron tartott – bálok hangulatát, viseletét, táncait szeretnék megidézni. 

Az eseményre a belépő ára 330 lej a bálteremben és az első emeleti páholyokban, míg 310 lej a karzaton. 

{A}